Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

MOBILIZARE. Sătmărenii trimit un TIR cu alimente în Ucraina, prin Crucea Roșie

Sătmărenii au adunat în ultima săptămână nu mai puțin de 8 mii de kilograme de donații pentru ucraineni. Toate donațiile au fost preluate, astăzi, din curtea Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade” din municipiul Satu Mare și vor ajunge în Ucraina.

A fost mobilizare în ultima săptămână în municipiul Satu Mare. În sala de sport a școlii Mircea Eliade s-au strâns o mulțime de donații, sătmărenii demonstrând, încă o dată, o solidaritate impresionantă. Zeci de voluntari, printre care profesori și elevi, s-au adunat, la sfârșitul săptămânii trecute, și au ambalat donațiile care au pornit astăzi spre Ucraina. Întreaga acțiune a fost coordonată de Crucea Roșie Satu Mare, în frunte cu directorul Rodica Borlan.

„Avem 23 de paleți cu diverse bunuri, alimente de tot felul, dulciuri, băuturi, scutece, produse medicale, hârtie igienică, de toate avem aici din donațiile copiilor care au venit la Mircea Eliade și a persoanelor fizice care au donat. Donațiile s-au făcut strict din România”, a precizat Rodica Borlan.

Paletizarea s-a realizat în curtea școlii Mircea Eliade, iar donațiile cântăresc în jur de 8.000 de kilograme. S-au adunat scutece, șervețele umede, absorbante, alimente, conserve, băuturi, produse de îngrijire personală și medicamente. TIR-ul care a preluat astăzi donațiile a pornit spre Cernăuți.

„Tirul a plecat din curtea școlii și se va întâlni cu colegii de la Crucea Roșie la Siret în vamă, iar mâine dimineață vor trece granița împreună în convoi după care se vor întoarce acasă”, a adăugat Rodica Borlan.

Crucea Roșie Română organizează săptămânal câte un convoi spre Cernăuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.