Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

VIDEO. Zeci de copii au cântat Cristos a Înviat! Mesaj emoționant transmis de la Satu Mare

Profesorii Beata și Răzvan Pap, fondatorii MT Creative Art Studio, au realizat un proiect deosebit cu ocazia Paștelui, proiect în care au fost implicați zeci de copii. După extrem de multă muncă și dedicație 100%, rezultatul a fost unul uluitor: 51 de copii cântând Cristos a Înviat într-o biserică din municipiul Satu Mare și la castelul Karolyi din municipiul Carei.

Cel mai mic copil implicat în proiect este în vârstă de 5 ani, însă indiferent de vârstă, de la mic la mare, toți copiii implicați au dat dovadă de o seriozitate extraordinară.

„Acest proiect a luat naștere din dorința de a mulțumi cumva lui Dumnezeu pentru toate darurile primite. Iar când am auzit prima dată această lucrare care a fost cântată și inițial scrisă pentru un cvartet vocal, am simțit că muzica pătrunde direct în sufletul meu și, pur și simplu, m-a cucerit. Mai apoi am luat legătura direct cu compozitorul piesei, domnul Onișor Rodilă, un tânăr extrem de talentat, care mai apoi ne-a făcut o adaptare pentru cor de copii. Trebuie sa recunosc că a fost o provocare pentru mine și pentru soțul meu să reușim să îi învațăm pe copii în timp așa scurt având în vedere ca nu este o lucrare simplă pentru copii. Dar, ca de obicei, acești copii fac față cu brio oricarei provocări și uneori reușesc să mă surprindă și pe mine cu seriozitatea de care dau dovadă de la mic la mare. Vă dați seama cea mai mică fetița are 5 ani”, a spus Beata Pap pentru PortalSM.

Obiectivul proiectului este să aducă alinare și speranță în aceste vremuri tulburi tuturor celor ce vor asculta cântecul.

„Eu sper ca acest mesaj pe care îl transmitem prin muzică și imnul oricarei religii este cel mai important Hristos a Înviat, ar trebui sa înțelegem cu toții că este jertfa supremă și bucuria cea mai mare pe care ne-a dăruit cel de sus. În aceste vremurile tulburi pe care le trăim, sper sa vină ca o alinare și ca o speranță, atât pentru sătmăreni cât și pentru toți la care v-a ajunge piesa”, a mai spus Beata Pap.

Beata și Răzvan Pap s-au făcut remarcați în municipiul Satu Mare datorită devotamentului și a dragostei cu care se ocupă de copiii talentați din cadrul MT Creative Art Studio. Se descriu pe ei înșiși ca fiind doi profesori care își iubesc vocația nespus de mult.

„Suntem doi profesori care își iubesc vocația nespus de mult – am spus special vocație căci una e meserie, alta e vocație. Și care mai presus de toate doresc să îi facă pe copii și adulți să înțeleagă că arta este de nelipsit în viețile noastre și că, cântatul face bine sufletului, muzica este terapie curată. Eu aș dori să îi fac pe toți să înțeleagă că în tot universul, muzica are un rol extrem de important. Iar vocea este cel mai sensibil instrument care oglindește sufletul interpretului…”, a mai spus Beata Pap. 

Un comentariu

  1. Mihai M. Răspunde

    Superb! Mirific!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.