Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Zelenski, în Parlamentul României: ,,Opriți tranzitul mărfurilor din și înspre Rusia, nu există alternative’’

Volodimir Zelenski a susținut, în această seară, un discurs în Parlamentul României. Președintele ucrainean a cerut României să oprească tot tranzitul de mărfuri spre și dinspre Rusia și să închidă porturile românești pentru navele ruse.

Principalele declarații ale președintelui Ucrainei: 

  • Denumirea Bucea va rămâne în istorie. Vedem oameni torturați, locuitorii din Bucea, oameni simpli, uciși, împușcați în spate, cu mâinile legate.
  • Militarii ruși au torturat oameni. Credem că oamenii uciși sunt mult mai mulți decât ce am descoperit până acum. RIA Novosti, agenția de presă a Rusiei, a publicat un articol numit “Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”. Rusia  dorește “de-ucrainizarea și dezeuropenizarea Ucrainei”, afirmă că statul nostru trebuie șters.
  • Vreau să mă înțelegeți corect. Ei nici măcar nu se ascund. Dacă noi nu ne apăram, ceea ce au făcut la Bucea făceau pe tot teritoriul Ucrainei. Avem informații că urmăreau studenți și profesori, activiști, oameni care aveau în case stema Ucrainei, și îi amenințau cu moartea.
  • Nici acum, când lumea a văzut tot ce se întâmplă, nu se mai ascund.
  • În 1989 și-a încheiat viața Nicolae Ceaușescu. Nu era o persoană adecvată să conducă, regimul nu era ceea ce trebuie, regimul era inadecvat. El, soția și anturajul său nu puteau fi convinși de nimic. La fel e acum în Rusia. Sacrifică milioane de vieți pentru a implementa idei nebunești.
  • Rusia nu ascunde genocidul, comite orori precum cel de la Bucea.
  • Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni inadecvați, care doresc genocid în Europa. Ucraina nu este ultima țintă a rușilor. Vor să ocupe Nikolaev, Odesa – care este la un pas de Republica Moldova. Trebuie să apărăm securitatea în întreaga regiune a Dunării. Apărând libertatea Ucrainei, apărăm întreaga Europei.
  • Au fost impuse sancțiuni, dar războiul durează deja de 40 de zile. Rusia trebuie privată de toate resursele, opriți tranzitul mărfurilor din și înspre Rusia, nu există alternative. E nevoie de și mai multe sancțiuni.
  • Trebuie să ne gândim cine va câștiga în acest război, libertatea sau tiranie? Azi am vorbit cu reprezentanții UE despre crimele comise în Ucraina. Sunt convins că România ne va susține, că va participa la refacerea Ucrainei după război. Puterea noastră internă e mare, dar avem nevoie de susținere pentru a ne reface țara.
  • Mulțumesc tuturor românilor, mulțumesc pentru că ați primit refugiați. Sper ca Rusia să renunțe la Război și oamenii să se poată întoarce acasă.

8 comentarii

  1. K9 Răspunde

    Pe principiul doi se cearta si al treilea o incaseaza … cred ca asa suntem noi acum . Razboiul lor ne omoara economic pe noi. Cel putin acesta este pretextul

  2. Soso Răspunde

    Din ce drac sa va ajutam la refacere..daca si noi suntem praf? Eram praf si inainte dar voi cu razboiul vostru ne-ati adus la sapa de lemn! Sa va ajute SUA ca ei isi baga nasul peste tot!

    • jaka Răspunde

      hai lasa propaganda

      • @jaka Răspunde

        Nu ca noi stam lerfecto cubeconomia! Numai asta ne mai lipsea! Apoi va zice Uncle Sam ca hai sa luam si noi asa alesi pe spranceana vrea 2-5000 de refugiati ucrani, de preferinta doctori ori ingineri, oricum calificati dar cu restul sa ne spalam noi pe cap??? Si sa nu uitam sa achitam la termen GPL-ul cumparat de la amerloci in locul gazului rusesc biudos! Daaa, e propaganda!? Tu pe care planeta traiesti?

  3. Soso Răspunde

    E vorba de bani si interese..nu de vietile oamenilor!Iar ai nostri vor sa ne atraga si pe noi in cursa! Se acuza reciproc de moartea civililor..nici nu mai stii ce sa crezi.ce se intampla acolo..

  4. Kuka Răspunde

    Uite ce de iredentiști unguri pe-aici!
    Marș bă, campania s-a terminat, Korbán a câștigat, cu ajutorul vostru, așa că țoki și la gară cu voi!
    Lătrați în altă parte!

    • Horațiu Răspunde

      Ești așa ca și numele tău. Un tomberon șovin iredentist…
      Păcat că mâta n a făcut avort…..

      • Kuka Răspunde

        În loc de cap port o ghenă plină cu gunoi. De aici se trage atât numele cât și nivelul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.