Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

Volodimir Zelenski: Vreau să încep un dialog pentru protecția comunității românești

Adresându-se Parlamentului, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit românilor pentru primirea refugiaților și a promis deschiderea unui dialog pentru protecția minorităților naționale din Ucraina.

,,Avem nevoie de susținere. Mulțumesc poporului român pentru ajutorarea Ucrainei. Sper că vom avea condiții pentru ca oamenii să se întoarcă acasă. Această susținere este o bază pentru o apropiere și mai mare. Vreau să încep un dialog pentru protecția comunității românești și să asigurăm toată susținerea. Viitorul nostru este împreună, într-o familie europeană”, a spus Volodimir Zelenski.

Principalele declarații ale președintelui Ucrainei: 

  • Denumirea Bucea va rămâne în istorie. Vedem oameni torturați, locuitorii din Bucea, oameni simpli, uciși, împușcați în spate, cu mâinile legate.
  • Militarii ruși au torturat oameni. Credem că oamenii uciși sunt mult mai mulți decât ce am descoperit până acum. RIA Novosti, agenția de presă a Rusiei, a publicat un articol numit “Ce ar trebui să facă Rusia cu Ucraina”. Rusia  dorește “de-ucrainizarea și dezeuropenizarea Ucrainei”, afirmă că statul nostru trebuie șters.
  • Vreau să mă înțelegeți corect. Ei nici măcar nu se ascund. Dacă noi nu ne apăram, ceea ce au făcut la Bucea făceau pe tot teritoriul Ucrainei. Avem informații că urmăreau studenți și profesori, activiști, oameni care aveau în case stema Ucrainei, și îi amenințau cu moartea.
  • Nici acum, când lumea a văzut tot ce se întâmplă, nu se mai ascund.
  • În 1989 și-a încheiat viața Nicolae Ceaușescu. Nu era o persoană adecvată să conducă, regimul nu era ceea ce trebuie, regimul era inadecvat. El, soția și anturajul său nu puteau fi convinși de nimic. La fel e acum în Rusia. Sacrifică milioane de vieți pentru a implementa idei nebunești.
  • Rusia nu ascunde genocidul, comite orori precum cel de la Bucea.
  • Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni inadecvați, care doresc genocid în Europa. Ucraina nu este ultima țintă a rușilor. Vor să ocupe Nikolaev, Odesa – care este la un pas de Republica Moldova. Trebuie să apărăm securitatea în întreaga regiune a Dunării. Apărând libertatea Ucrainei, apărăm întreaga Europei.
  • Au fost impuse sancțiuni, dar războiul durează deja de 40 de zile. Rusia trebuie privată de toate resursele, opriți tranzitul mărfurilor din și înspre Rusia, nu există alternative. E nevoie de și mai multe sancțiuni.
  • Trebuie să ne gândim cine va câștiga în acest război, libertatea sau tiranie? Azi am vorbit cu reprezentanții UE despre crimele comise în Ucraina. Sunt convins că România ne va susține, că va participa la refacerea Ucrainei după război. Puterea noastră internă e mare, dar avem nevoie de susținere pentru a ne reface țara.
  • Mulțumesc tuturor românilor, mulțumesc pentru că ați primit refugiați. Sper ca Rusia să renunțe la Război și oamenii să se poată întoarce acasă.

CITEȘTE ȘI:

 

 

32 comentarii

  1. Matei Răspunde

    Nenorocitul ăsta face tot posibilul că și Romania să fie implicat în război .

    • History Răspunde

      Nu zici bine. “Nenorocitul” uită intenționat că din 2008 li s-a pus în vedere posibilitatea aderării dar li s-a spus foarte clar că trebuie să facă pași concreți pentru asta. Așa cum am găcut noi înainte de aderareala NATO sau UE. Ei nu au făcut nimic, ba mai mult sub umbrela Rusiei au făcut același lucru în continuare ca înainte crezând că se poate. Iar acum Zelensky vrea să pornească dialog cu noi pentru rezolvarea problemelor minorităților române????
      Inventatorii pogromului sunt ucraineenii. Este cuvânt rusesc și primul pogrom a avut loc în 1821 la Odessa!!! Naziștii doar au perfecționat “tehnica” în WWII. Refuz să cred că în viitorul apropiat se pot schimba multe la ei. Sute de ani de comportament nu dispar de la o zi la alta. Vezi și la noi că nici după 32 de ani de la Lovituție nu a dispărut sindromul “ce se bagă”. Mă refer aici la bătăile la promoții pentru tigăi sau alte lucruri practicate de pensionari. După mine tehnic în UE pot fi primiți cel mai devreme peste 20_25 de ani dar în NATO nu au ce căuta. Istoric vorbind cazacii din Donbas erau bodyguarzii țarului. Deci atunci despre ce vorbim?

    • K9 Răspunde

      Asta nu era ala de canta cu organu la pian?

  2. Horațiu Răspunde

    Un adevărat războinic …pe el nu interesează nimica numai să lupte cât mai mulți lângă el….. Și după cum merg lucrurile o să obțină obiectivele.
    Un război mai lipsește pentru România și suntem rezolvați.

  3. K9 Răspunde

    Protectia comunitatii românești?!? Pai nu ei au incercat din toate puterile sa taie tot ce e român pe teritoriul lor. Eu zic ca noi suntem omenosi cu ei ,ii primim cu caldura si incercam sa ii ajutam si sustinem dupa posibilitati dar sa intram in razboi parca nu neaparat ar fi cea mai buna idee. Parerea mea .

    • History Răspunde

      @K9, ai fi șocat de ce sunt în stare dacă să zicem situația era invers și noi trebuia să fugim. 99% sunt sigur de asta. Sper ca măcar în ceasul al 25-lea învață câte ceva din lecția “Ce înseamnă să fii european”. Au mult de învățat, dar lanei băd ceva panse. La ruși sub nici o formă. Zici că sunt niște gorile evadate care s-au trezit cu arme în mână.

  4. Calin Răspunde

    Istoria e scrisa de castigatori, dupa interesele lor. Acum ne lustruiesc si vor sa na faca pe plac ptr a primi ajutoare la refacerea vietii lor, apoi iar or da cu picioru in tot ca asa le vine lor. Actoru nu va fii toata viata presedinte. Se termina scandalul la ei si-l dau si pe el la o parte

  5. Kuka Răspunde

    Uite ce de iredentiști unguri pe-aici!
    Marș bă, campania s-a terminat, Korbán a câștigat, cu ajutorul vostru, așa că țoki și la gară cu voi!
    Lătrați în altă parte!

    • Corvine Răspunde

      is frustrati rau astia care voteaza cu ungaria si in romania si in ungaria … da-i in bombe 🙂

  6. Kuka Răspunde

    La gară și cum mine! Și să tot să mă duc acolo de unde am venit cu toate neamurile mele zdrențuroase și desculțe! Atenție mare la sârmă!

    • Norick a diszmó Răspunde

      Bă poola bleagă, cine a emigrat din Mongolia acum 1000 de ani? Strămoșii voștri în frunte cu Attila?
      Mânca-mea-ți poola de migratori, acum vă credeți mari stăpâni?!
      Poporul meu a fost aici și s-au luptat și cu imperiul Roman, când voi încă pășteați capre pe câmpiile Mongole!

      • Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga adică tactu Răspunde

        Nu stiu cine a fost care a emigrat de acolo. Ungurii strict istoric vorbind sigur nu. Scoate capul din hazna ca nu acolo se afla lumea, aclloesti doar tu consumand puternic material maro.

        • Norick a diszmó Răspunde

          Istoric vorbind, vorbești prostii!
          Dar de la un prost nu mă aștept la altceva!

          • Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga adică tactu

            Îmi pare rău de tine. Ai capul îmbibat cu aberații. Să-l porți sănătos. Debitezi niște inepții mai sus că blochează și serverul de la NASA!

      • Tabu Răspunde

        Ba poole verde citeste istoria adevarata si sa vezi cine sunt migratori . Teoria Daca Romana nu e dovedit , in schimb se stie ca au trecut prin Moldova si valachia foarte multe popoare migratoare. Incepind de la goti ,huni , Avari , Pecengi cumani, turci . Mongli , tatari , greci , rusi sclavii , etc etc. Nu degeaba pina in sec 19 ati folosit litere cirilice.

        • Norick a diszmó Răspunde

          Mă-ta e dovedită?
          Columna lui Traian este fake?
          💩👀

          • Seggfej, te vaddisznó

            Și aia e făcută de dacă pomenești? Ai găsit amprenta lui Decebal pe acolo? Apropo, niște urme de înhumare dacică nu vrei să ne prezinți??? Aaa, că nu sunt!?!? Măi să fie! Oare de ce pevecistăpânule?

          • Tabu

            Ca a fost un popor Dac mare si mindru ,e dovedit.
            Dar din ce popor e provenienta ta nu se stie.

  7. Luca Răspunde

    Bine zice Kuka, numai bozgorii bat din gura la greu….adevarul ca majoritatea pe situl asta sunt huni, macar aici sa aiba o viata.

    • jaka Răspunde

      Ei inca spera la autonomii si mizerii… de aia voteaza cu spartu de orban, nu ca ar fi ceva de el, ci din propriile interese meschine in speranta ca da daca.. vin rusii mai incoace.

      De aia ii supara ucrainienii si isi bat joc de ei, de aia orice se intampla ei au ceva de comentat ca sa discrediteze.. dar nu inteleg ca deja suntem amestecati aici.. cea mai mare prostie ar fi sa ne omoram intre noi.

      Sincer mi-e mila de unguri (“aia adevarati”), ca nu il mai dau jos pe nebunu ala de orban.. asa cum nu il pot da jos nici pe ala din belarus nici pe ala din siria.

      Dar e ok.. ca ungaria e cu 50 de ani in fata noastra si romania ii “tara bananiera”.

      Bravo baietii. Voi sunteti cei mai buni dar cu picioarele pe pamant cand ajungem? cu sinceritatea ? adevaru ? 😉

      PS: am auzit un forintul e mai tare decat aurul si bitcoinul.. cel putin din spusele “romano-maghiaro-tziganok” ca nu mai stie lumea ce is 🙂

      O fi romanii “rromi” dar parca nu am auzit tiganii vorbind decat pe maghiara… poate mi se pare.. nu stiu sau poate e limba internationala.

      • Nicusor Răspunde

        Țiganii își însușesc peste tot limba populației majoritare. Faptul că și acum majoritatea vorbesc ungurește după 100 de ani de la Unire ar trebui să aprindă becul în capul unora. De aia vorbesc ungurește. Nu eu spun asta, studiile au dezvăluit care s-au făcut pe cultura lor. Nu am pretenția să pricepi. Câteodată scrii niște aberații că nu știu cum de nu ți se blochează mouse-ul.

        • jaka Răspunde

          o intoarcem pana iese bine pt unguri si autonomie?

          • Nicusor

            Una nu are nici o treabă cu cealaltă. Se știe că țiganii ae dau pe lângă cel care le dă de mâncare sau altele. Cine este titular pe proprietate de 100 de ani și doarme în papuci?

        • Norick a diszmó Răspunde

          Mă gecinyaló, ați fost majoritari doar pentru că ați interzis orice fel de altă cultură în afară de cultura voastră bozgorească, așa cum au făcut și ucrainenii, bată-vă poola gura!

          • Norick a disznó

            Ce de emană incultura din mine!

          • Tabu

            Ei au adus cultura pentru voi. Altfel ramaneati numai ciobani in opinca.

      • @jaka Răspunde

        Nu știi diferența dintre dulciuri (alias rahat) și fecale, dar judeci alte etnii și culturi. Ești un șovin și xenofob.

        • jaka Răspunde

          Noroc ca au venit maghiarii sa ma cultive ca ramaneam prost nu ?
          Eu sunt xenofob sau voi astia care ii injurati pe amaratii aia ucisi/violati/jefuiti la ei acasa?

          Cat de minus om trebuie sa fi ca in aceste momente sa ii injuri si sa ii denigrezi pe ucrainieni?
          Tot eu sunt ala vinovat? Esti sigur ca eu sunt cel rau ?

          • CNA

            Îți recomand să recitești cu mare atenție și aplecare primul tău comentariu de unde a plecat totul. Pentru că dragul meu de la tine a plecat. Iar dacă tu consideri că acel comentariu nu conține nici un astfel de element apoi aia se cheamă că aplici dubla măsură. Te urmărim în continuare.

  8. Jet Kit Plus Răspunde

    Se mira ungurii ca is urati de toti. Toti vecini lor le baga pwla in gura de cate ori au ocazia.
    Sa vedeti de acum inainte ce mwie vor lua bozgorii in Ucraina.
    Iar bozgorii di RO tot cu aia is : Ardealu e al nostru,noi am inventat roata,tiganii is ai nostri, noi am facut, noi..noi..noi.
    Probabil e adevarat, dar o chestie e 100% : ARDEALU E ROMANIA , si oricat va-ti caca pe voi, asa va ramane. Si voi stiti asta, dar va este greu sa acceptati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.