Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Acuzații la vârful IPJ Satu Mare. Europol: Un șef le cere polițiștilor poze pe Whatsapp, în mod ilegal

Acuzații la vârful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare. Actualul împuternicit pe funcția de adjunct al inspectorului șef al IPJ Satu Mare le cere polițiștilor care merg la orele de pregătire fizică poze de la fața locului, spun reprezentanții Sindicatului polițiștilor Europol.

Este vorba de comisarul șef Claudiu Butnaru care, spun cei de la Europol, le cere polițiștilor poze pe Whatsapp. Solicitarea este una ilegală, nefiind prevăzută de nicio procedură.

Redăm declarația reprezentanților Sindicatului Europol:

,,Atunci când crezi că le-ai văzut pe toate, apare cms. șef Butnaru Claudiu, actualmente împuternicit adjunct al inspectorului șef la nivelul IPJ Satu Mare, în condițiile în care în viața lui nu a ocupat prin concurs o funcție de conducere.

Ofițerul superior, a dus digitalizarea instituției pe culmile progresului, inventând metoda controlului prin poze postate pe aplicația de Whatsapp. Mai nou, el le cere polițiștilor care merg la orele de pregătire fizică poze de la fața locului.

Fără să fim răutăcioși, ne întrebăm dacă este mai interesat de pozele cu colegi sau de pozele cu colege? O vrea poze din vestiar, de dinainte sau de după antrenament? Sau, poate va merge și mai departe și îi va pune pe polițiști să se filmeze în timpul exercițiilor.

Din păcate, toate aceste întrebări rămân retorice, pentru simplul fapt că o asemenea inepție inventată de împuternicitul nostru nu este prevăzută de nicio procedură sau dispoziție și este evident ilegală. Aceasta este consecința împuternicirilor cu conotația politică ce nu au la baza meritocrația, experiența și profesionalismul”.

8 comentarii

  1. xpert86 Răspunde

    Butnaru vrea sa creasca in ochii generalului sef ca sa il numească la sigur adjunct sef definitiv!!! 🤮🤮🤮

  2. Decebal Răspunde

    Se pare ca orice forma de control e abuziva ar trebui sa mergem doar pe încredere!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Pai, de la parangheliile platite de diversi binevoitori posteaza poze pe FB. Parca era unu cu pomu de craciun impodobit cu euroi in loc de beteala. Acum ala o fi deranjat ca sefu lui vrea si o poza cu gantera in mana?
      Daca era comunitari, le trecea prin minte sa mearga o zi, sa faca poze cu tricouri diferite, si apoi sa le trimita pe rand. Dar de unde nu e, doar imputernicitul cere ,:)

  3. 🤔🤔🤮 Răspunde

    Sau unii ar avea probleme topologice că nu le încape burta-n poză???

  4. figaro Răspunde

    Bine le face! Eu nu vad nicio problema din a justifica orele platite de catre statul roman prin efectuarea unor selfieuri. Ala le cere poze banuiesc pentru ca aia merg la sala in timpul orelor platite. Si pentru ca probabil i-a prins ca nu merg de fapt, a ales calea aceasta de control. Nu vad nicio problema in asta. Probabil cei de la Europol, care sunt corectitudinea intruchipata se simt lezati ca trebuie ca membrii lor sa isi justifice activitatea, dar guess what, seful te poate controla oricand, cata vreme esti platit si nu esti in timpul tau liber. Asa ca lasati vrajeala, si mergeti la sala, ca aveti cateva exemplare care daca ar trebui sa fugareasca hotul ar plezni ceva in ei.

  5. xpert86 Răspunde

    Daca pregatirea fizica e obligatorie pentru toti politistii, atunci inseamna ca si pentru sefi e valabil ordinul respectiv! Apropo sefii nu numai de control ar trebui sa se ocupe, in calitate de sefi ai politistilor ar mai trebui ca sa dea exemplu si sa mai solutioneze si cate un dosar complex pentru ca sa-si etaleze profesionismul si capacitatea profesionala!! Daca ar mai soluționa si sefii cate un dosar complex nu cred ca ar mai avea chef de controale!!!!!! Problema e ca unii ajung sefi, dar dosare penale nu au solutionat niciodata, numai ai avut timp ca ei s-au preocupat cum sa ajunga sefi in politie!! Sa ne mai lase sefii de astfel de caprarisme ca nimeni nu sa nascut sef si nici nu e obligatoriu sa iasa la pensie!!!!

  6. Pristanda Răspunde

    Ați dat aripi la afaceristul de Andreica sa pună presiune pe oricine si oricând !!
    Mai bine de 50% din gloata căreia i reprezintă “interesele “sunt cercetați penali …disciplinar…sifonari către presa si politicieni !!!si cel mai important mulți incompetenți !!

  7. Jhon Răspunde

    Sărmanii de ei.. In invățământ , scumpă redactie aservita mafiei se intâmplă de mai bine de doi ani asta cu justificarea . Presteaza din banii nostrii scumpă redactie , nu din banii lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.