Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

ANAF ‘’vânează’’ profesorii care dau meditații. Dascălii, obligați să-și declare veniturile și să aibă casă de marcat

Profesorii care oferă meditații trebuie să anunțe fiscul și să depună o declarație pe venit până la data de 25 mai, informează Digi24. Un elev român din trei face meditații la cel puțin o materie, arată un studiu realizat de IRES și de Societatea Academică din România. 

Un număr de 73% dintre elevii chestionați în cadrul studiului consideră că performanțele școlare se îmbunătățesc considerabil odată cu participarea la aceste ore în particular. Cei mai mulți dintre cei care fac ore suplimentare o fac la matematică, peste 80%, o treime la limba română și 29% la o limbă străină, conform Digi24.

În ceea ce privește bugetul alocat pentru meditații, acesta poate varia între 50 și 100 de lei pe ședință, arată datele studiului IRES. Efortul financiar trece de 300 de lei pe lună și se poate dubla sau tripla, dacă elevul ia lecții particulare la mai multe materii: “120 de lei pe săptămână, ori patru, 480 de lei pe lună. E necesar dacă vrei note mai bune.”

Elevii din România au și alternativa programului “Școală după școală. Cadrele didactice sunt plătite din banii veniți de la asociațiile de părinți.

ANAF a publicat recent un ghid al profesorului care încasează bani din meditații. Acesta are obligația de a se înregistra la Registrul Comerțului, de a avea casă de marcat și de a plăti impozit pentru veniturile realizate.

Declarația de venit pentru calcularea impozitului datorat statului trebuie depusă până în data de 25 a fiecărei luni.

Documentul, care poate fi consultat aici, nu precizează, însă, și ce se întâmplă dacă profesorii nu depun declarația la Fisc.

 

16 comentarii

  1. AziNu Răspunde

    De ce sa declare? Asta e deja disperarea statului , sa iei bani de la oameni cand lucreaza de acasa. Ce be da anaf?????? Cat primim noi, atat sa le dam si noi: ZERO!!! Jos guvernu si cacanarii!!!

  2. Horațiu Răspunde

    De pildă doamna profesoară Cristina Jones, predă ore de matematica zilnic.

    • Satmarean Răspunde

      Cristian Jones ???. Eu chiar nu am auzit de numele asta pana acum. De la ce scoala sau liceu e ???

  3. Eu Răspunde

    Meditatia elevului se datoreaza in mare masura de Profesori care predau materile in scoala! Daca tu ca profesor nu stii sa predai si eu ca parinte sunt nevoit sa trimit odreasla la alt profesor pentru meditatie !Mai vedeti cu numirile pe baza politica nu vom avea cine sa ne invete copii! Multumim din suflet Partidului ! Se sa va voteze si data viitoare! ANAF-ul are treaba cu mici evazionisti dar cu cei mari care au distrus tara cand incep? Intreb si eu ptr. un prieten Profesor!

  4. K9 Răspunde

    Pai si domnul presedinte care si-a facut mai multe case din meditatii neimpozitate cum poate sa taca si sa nu isi apere semenii. Nu imi imaginez ca poate fi un ipocrit sinistru si cinic dincolo de limita bunului simt.

  5. Una Răspunde

    Du-tye du-tye că tăți profesorii fac meditații și nu numai !!!

  6. Unu Răspunde

    Și care nu-s profesori dau meditații, doar nu se aude în orașul ăsta ???

  7. Boitor Răspunde

    Extraordinari. Nu mai avem nevoie de scoli, platim meditatía pentru copii, fiindca la scoala se uita la desene animate! Rusine domnilor, am 50 de ani, in vremea noastra am invatat totul la scoala si nu am fost nevoiti sa mai platim pentru meditatíi. Rusine!!!!

  8. Maria Răspunde

    Ai dreptate! Pe langa salariile mari pe care o au, mai strang o gramada de bani din meditatíi.

  9. roby Răspunde

    dar cand mergi la dentist vezi casa de marcat ?

  10. Gheorghe Răspunde

    Sunt o gramada de asa-zisi profesori de specialitate,chimie,biologie,matematica,etc,etc care sunt total paraleli dar care isi obliga elevii sa vina la ei la cursuri de specializare.Daca cumva te impotrivesti si vrei sa-ti dai copilul la alt profesor se ocupa ,,in mod special” de copilul tau scotandu-l la raspuns cand vrea el si determinand sub orice forma marginalizarea lui.Te freaca pana cand la urma nu ai ce face.Ori te muti la o alta scoala ori te dai pe mana ,,specialistului profesor”.Este una de la scoala doamna stanca,una recunoscuta in tot orasul ca mare specialista la chimie.Si-a batut joc de multi copii,de multi parinti pe care ia belit de bani dar rezultate la facultatea de medicina zero.Se lauda in stanga si in dreapta ca ea face si drege,ca stie subiectele de la examenul de medicina,coscarii,tromboane,o nesimptita.Daca ar vorbi toti cei inselati si care si-au luat de la gura doar pentru a da bani acestei scorpii care promitea ca elevii ei sunt cei mai buni,s-ar scrie multe pagini cu experientele oamenilor.Multi profesori iti lauda copilul ca este bun,este pregatit ca va intra dar de fapt nu reuseste sa-l pregateasca sau copilul nu are aptitudini pentru invatatura la nivel inalt,dar ei te asigura ca va fi bine numai sa nu-si piarda un contribuitor la inavutirea lor.Rusine cu asa specimene bipede care-si spun dascali.Unii s-au umplut de bani pe nedrept doar pentru ca statul si organele de stat au dormit,au inchis ochii la hotiile lor.Ce vreti sa ziceti ca nu se stie de zeci de ani despre astfel de practici?Sa nu va ajunga banii de medicamente mai nesimptitilor care i-ati castigat pe nedret mintind oamenii cinstiti care trudeau din greu pentru banii dati voua!!!

  11. Andrei Răspunde

    Bravo! Insfarsit, ne omoara astia cu orele pe care trebe sa le platim. Hotie ce se intampla in educatie!

  12. HHimm Răspunde

    Traim Romania si nu in Romania. Oare ce parere are ANAFUL despre toti burețarii din oras cu doua clase si cu masini de zeci de mii de euro, fara sa aiba carte de munca. Astia ce ore suplimentare au facut ?

  13. Beny Kira Răspunde

    În sfârșit. Bani caștigați ușor, fără să fie plătite impozite.

  14. cetatean Răspunde

    Fara meditatii majoritatea copiilor ar fi praf. Nimeni nu mai invata nimic nici la scoala nici acasa, doar cat invata cu cate un profesor in particular. Multi parinti au asteptari mari “ca doar ei platesc” dar de fapt copiii lor nici macar nu cunosc nici cele mai elementare lucruri.
    In general parintii copiilor care invata si la scoala si acasa si au medii foarte bune, sunt dispusi sa “investeasca” si in plus in copii lor, pentru ca au inteles cat de greu este in Romania, daca nu reusesti sa devii un intelectual de top. Oricum in tara asta deja oricine face o facultate, dar cand ajunge in campul muncii se vede diferente intre ei si cei care au invatat cu adevarat.
    Singurii care ne mai pot da o mica speranta sa fie mai bine sunt profesorii pe care ii avem. Ei sunt cei care ne invata si ne educa copiii, si sa speram ca intr-o buna zi, vom fi si noi un popor cu un nivel de gandire mai ridicat. Dar noi ce facem, ne bucuram ca ANAF ii are in vizor, tocmai pe astia care mai si fac ceva pt. viitorul nostru. Nu spun ca nu e corect sa plateasca daca au un venit constat si inafara salariului, singurul lucru care ma deranjeaza, e faptul, ca “bombardierii” care se ocupa cu cine stie ce, nu sunt luati in vizor, cei din constructii si amenajari interioare, la fel, si toti care au pensii nesimtite si salarii babane in primarii si finante si nu isi pot justificare munca, nu sunt luati in seama… Noi ne batem joc de profesorii si medicii nostri, ca doar e mai usor sa obtii bani de la oamenii care sunt cinstiti, decat de la niste hoti.

    • Gheorghe Răspunde

      Cetățene faina prelegere pentru dascălii de 2 bani care abia,abia își iau notele de trecere la examenele de titularizare.Nu zic ca nu sunt intre ei și buni care chiar fac performante di meditează scoțând elevi buni.Si atunci de ce sa mu 8nyre în legalitate sa plătească din banii făcuți din meditații?….de ce eu dacă am o activitate extra merg și declar plătind tace la stat?….ce ei sunt ci foarte perechi de cohones?
      Cat despre medici ce sa zic ?….Sincer pe cei buni care fac ceva pentru pacient îi numeri pe jumate din degetele de la mână…..pe bune ăștia sunt atât de nesimțiți și puși pe capatuiala de parca sunt la un concurs,,cine se îmbogățește mai repede”….pe bune știu unul care-și zice chirurg.L’a măcelărit pe un coleg de a spune sărmamul la Cluj cu peritonita în urma unei,,lucrari”făcute de macelaru lui pește.Cunosc pe cineva din familie care după o operație de hernie a făcut tromboflebita din cauza ca același felcer a uitat sa dea tratament anticoagulant….auzi mă,pr…tu cum sa uiți asa ceva.Omu face tratament sa scape acum de flebita….varza vere,fomiști și neștiutori mulți dintre ei.
      Șohan nu-s sătui,ca și lăcustele nu-i satură dracu de bani,fără număr,fără număr.Au zeci de apartamente cumpărate în Cluj și închiriate da,da profesorii și medicii din satmar,habar nu aveți cât sunt de hapsâni!!!!Și când mergi la cabinet sau când dau meditații le scăpără ochii când vad banii ca o vipera…..da ei cum sa dea bani la stat,că vezi doamne ei trebuie scutiți…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.