Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Un român a indicat hackerilor ruși ce site-uri din România să spargă. A fost arestat

Un român a fost implicat în atacurile cibernetice din ultimele zile, indicându-le hackerilor ruși ce site-uri din România să spargă. Ulterior, la cererea autorităților române, bărbatul a fost arestat de poliția britanică.

Atacurile cibernetice din ultima săptămână au fost revendicate de Killnet, o grupare de hackeri ruși pro-Kremlin. Aceștia au vizat mai multe site-uri guvernamentale românești, dar și paginile web ale unor companii, aeroporturi și partide.

“După aceste atacuri, specialiștii MAI, ai Poliției și ale altor structuri au desfășurat activități prin competența legală de contracarare a atacurilor, de protecție a site-urilor și de identificare a responsabililor.

Astfel, a fost identificată o persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din rusă în română a materialelor infracționale. A indicat și ce site-uri din România ar putea fi atacate.

Pe 2 mai, în urma cooperării internaționale, autoritățile din Marea Britanie au efectuat percheziții la reședința cetățeanului român respectiv. Ofițeri din IGPR s-au deplasat la Londra pentru acordarea de sprijin în ancheta autorităților britanice. Cetățeanul respectiv este în custodia autorităților și este audiat”, a spus Ministrul de Interne, Lucian Bode.


CITEȘTE ȘI:

4 comentarii

  1. Satmarean1 Răspunde

    Tradatorul mai e si din Satu Mare. Atat respect au unii diasporezi pt tara lor comparabil cu ucrainienii care s- au intors in tara sa lupte. Rusine sa- i fie. Sper sa ia o pedeapsa pe masura ,sa nu mai spun ce pedeapsa i- as da eu.

    • . Răspunde

      Ce treaba au toata diaspora cu lakele ala?
      Tu daca sugi matu la negri, nu sunt toti din SM sugaci de ciori. Mizerie.

  2. Satmarean1 Răspunde

    🖕 Esti un bou care nu stie sa citeasca sau daca stie sa inteleaga ce citeste . Mai citeste odata ce am scris BOULE.

  3. Satmarean1 Răspunde

    PS.Esti si tu un diasporez ca tradatorul ala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.