Ultima actualizare: azi, 11:15

Naţionale

Camere video pe șosele, în județul vecin. Imagini cu oamenii ce aruncă gunoaie

Camerele de supraveghere cumpărate de Consiliul Județean Bihor și montate pe marginea drumurilor județene își demonstrează eficacitatea. Pe baza unor imagini surprinse de sistemele video, încă șase șoferi, din Bihor și din alte județe, au fost amendați în cursul lunii trecute, cu suma totală de 35.000 lei, pentru că au aruncat gunoaie pe marginea drumurilor.

Pe una dintre filmări a fost surprins un grup de adulți și copii de etnie romă care, pe raza comunei Suplacu de Barcău, descărcau gunoaie de diferite tipuri din semiremorca unei dube, aruncându-le în șanțul de scurgere a apei pluviale dintr-o parcare, în timp ce o fetiță cotrobăia în coșul de gunoi amplasat în parcare.

Într-o altă filmare realizată în același loc, se vede un bărbat care a aruncat dintr-un Logan MCV înmatriculat în județul Sălaj doi saci cu gunoaie, iar într-o a treia șoferul unei autoutilitare frigorifice înmatriculate în Hunedoara care lăsa cutii de carton lângă coșul de gunoi din parcare.

O a patra filmare pusă la dispoziție de CJ Bihor a surprins într-o altă parcare șoferii a două vehicule făcând același lucru: un bărbat arunca gunoaie din portbagajul unui VW Touareg ce tracta o platformă pe care era o utilitară înmatriculată în Sălaj, iar un altul arunca de zor, dintr-un camion, deșeuri rezultate probabil din demolări, având în vedere praful stârnit în urma operațiunii de „descărcare”.

Conform eBihoreanul.ro, CJ Bihor a precizat, printr-un comunicat, că astfel de acțiuni au un caracter permanent, dispozitivele de supraveghere video fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren, pentru a descuraja ori sancționa persoanele care depozitează ilegal deșeuri.

În paralel cu drumurile județene, de săptămâna trecută sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din Bihor, fiind montate 9 camere de supraveghere în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri.

4 comentarii

 1. Mihaita Piticu' Răspunde

  Tiganii cu T4 din Salaj si Bihor…..niste gunoaie de oameni….. Lua-v-ar dracu de jeguri…

 2. Bunica Răspunde

  Și totuși autoritățile din România continuă să aibă o atitudine foarte interesantă față de nesimțirea acestor specii. Mai exact continuă să investească timp și bani în educația, integrarea…lor fără ai întreba dacă și ei își doresc asta. Rezultatul este că ne rîd în nas non-stop.

 3. john wayne Răspunde

  welcome in romanistan!

  • Romanistan citizen Răspunde

   Ionică, dar măcar vecinii mai și folosesc camerele astea la ceva! Că noi degeaba le avem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.