Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Cheltuieli uriașe din cauza COVID. Zeci de milioane lei alocate Spitalului Județean în pandemie

Spitalul Județean de Urgenta Satu Mare anunță finalizarea activităților proiectului ”Creșterea capacității Spitalului Județean de Urgență Satu Mare de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finantări nerambursabile acordate prin POIM- Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 Axa prioritara 9. Apelul de proiecte denumit ”POIM/819/9/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. În acest sens, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a încheiat contractul de finanțare 337/11.08.2020 cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare.

Proiectul a fost derulat în Satu Mare, perioada de implementare fiind de 22 luni, între 1 August 2020 – 31 Mai 2022.

Valoarea totală contractată a proiectului a fost de 24.228.996,29 lei. Proiectul a fost finanțat integral din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Program Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020.

Obiectivul general al proiectului a fost menținut pe toată perioada proiectului, acesta fiind: creșterea capacității spitalului de a raspunde  în timp util și eficient la criza COVID19 prin asigurarea dotărilor necesare managementului pacienților Covid-19 si a dotărilor necesare restrângerii răspândirii virusului în rândul personalului spitalului și a pacienților non-covid, avand ca si obiective specific:

  1. Cresterea capacitatii spitalului de a contribui la restrangerea raspandirii virusului in randul si de catre persoanlul spitalicesc si a pacientilor non covid internati, prin achizitionarea a 5 tipuri de echipamente individuale de protectie.
  2. Cresterea capacitatii spitalului de a efectua investigatiile paraclinice (de laborator) necesare testarii, identificarii si monitorizarii pacientilor covid 19 prin achizitionarea a 7 tipuri de echipamente de laborator si reactivilor aferenti.
  3. Cresterea capacitatii spitalului de a efectua investigatiile clinice necesare diagnosticului complicatiilor asociate si monitorizarii pacientilor covid 19 prin achizitionarea a 3 tipuri de echipamente de imagistica.
  4. Cresterea capacitatii spitalului de a gestiona un numar sporit de pacienti Covid-19 prin achizitionarea a 10 tipuri de echipamente si dispozitive medicale necesare in management, interventii medicale si terapeutice.
  5. Cresterea nivelului de informare a populatiei privind proiectul si contributia POIM la cresterea capacitatii unitatilor sanitare din Romania de a gestiona eficient criza medicală în contextul pandemiei.

Sursa: Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.