Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Cresc salariile bugetarilor. Măriri de până la 50% pentru anumite categorii de salariați

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege prin care vor crește salariile de bază ale mai multor categorii de bugetari, inclusiv la Ministerul Sănătății, Ministerul Culturii, Ministerul Transporturilor, dar și din alte instituții.

Astfel, funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerele Transporturilor şi Culturii, precum şi din serviciile deconcentrate subordonate vor beneficia de majorarea cu 15% a salariilor de bază pentru complexitatea muncii. De asemenea, personalul care lucrează la proiecte cu fonduri europene va beneficia de majorarea salariilor de bază până la 50%, mai prevede proiectul adoptat.

Deputaţii au introdus un amendament prin care se prevede majorarea cu 15% şi a salariilor de bază din Ministerele Transporturilor şi Culturii, faţă de cele majorate în prezent din Ministerele Finanţelor, Muncii, Mediului, Dezvoltării, Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Sănătăţii şi Educaţiei.

Astfel, funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului Ministerului Finanţelor, Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, Ministerului Culturii, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din instituţiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Ministerului Justiţiei, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.

De aceeaşi majorare vor beneficia şi funcţionarii publici şi personalul contractual din serviciile publice deconcentrate ale instituţiilor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestor ministere.

 

14 comentarii

  1. Alex Răspunde

    BRAVO! Avem din ce sa dam, mariti impozitele la cei productivi! A si sa nu uitati sa mariti si pensiile speciale, ca doar e inflatie!

    • ... Răspunde

      @Alex, vezi că mai vor să angajeze în plus! Că nu sunt destui să taie frunze! Unii vor tăia pe orizontală iar alții pe verticală. Cel puțin 25% nici ei nu știu care este în fișa postului! Dar când e de lipit afișe și de aplaudat sunt biztoș primii! Mi-e frică când se va rupe de tot filmul. Că majoritatea specialilor nici să lucreze cu două mâini ori cu capul nu-s în stare. Dar la mâncat maro sunt fruntași! Câteodată omul are impresia că nici o bombă nucleară nu ne mai poate ajuta.

    • Adi Răspunde

      Este cea mai bună măsură , în loc să dea afara 800000 de mii de putori care nu fac nimic , doar căpușeaza banii publici și să îi pună la muncă în sectorul privat, mai marii zilei omoară sectorul privat .
      Să dea domnul Putin peste ei .

      • Foxforcefive Răspunde

        Ar fi minunat sa fie dati afara toti si sa nu mai existe institutii publice si atunci tot ce produc privatii ar fi pe gratis pentru ca cine ne-ar mai opri sa nu luam toate bunurile pe gratis de pe raft, cand nu ar fi politie, justitie, etc… Am putea sa ne mutam in vilele de lux a marilor corporatisti si sa ne plimbam cu masinile lor scumpe. Nu ar mai plati nimeni taxe, totul ar fi excelent si toata lumea fericita……..

  2. 🤔🤔🤮 Răspunde

    Prea puțin! Că doar a zis ministrul de finanțe că bugetarii țin în brațe economia țării și nu firmele care produc!🤔😱😲🥴🤮
    Propun modificarea Constituției și să scrie la forma de guvernământ republică bugetară! Am fi singurii din lume! Bleah! 🤮

  3. Marin Răspunde

    Putin sa va majoreze.

  4. Florica Răspunde

    Vara asta sa vedeti migratie din romania………..o sa ramane numai puturosii si cei cu dezabilitati …!!!!
    N-asi ramane sa lucrezi in romania nici pt 1500 euro net pe luna…
    Tara de hoti si smecheri.

  5. Comarov Răspunde

    Avem bani multe,atâta ca și pene pe broasca.Sa fie pt.unii cat mai multe,pt alții ….

  6. Eu Răspunde

    Gura si la munca! Ce tot comentati atata aiurea?? In loc sa munciti zi si noapte, stati si comentati! Daca aveti vreme de citit stiri si sa comentati, imi imaginez cat va omorati cu lucrul!! Da’ vreti salarii de miliarde

  7. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Este absolut dezarmantă (ca să nu spun dezgustătoare) această lipsă de reacție și lipsă de solidaritate din partea regnului bugetar față de restul. Nici nu sesizează situația în care sunt restul cei pe seama cărora s-au cocoțat. Ba mai mult, unii mai și demonstrează și solicită sporuri peste sporuri și măriri de lefuri! Nu ajunge că li se măresc salariile pe vreme de pandemie s-au tocat banii cu gârla fără cap! Foarte mulți bani! Până unde și din ce? Dați-le fraților ca să vă îngijiți să aveți destui lipitori de afișe când trebuie! Nu sesizează nimeni absurditatea situației? Apoi cînd se sparge buba veți sice că nu știați că e așa groasă treaba? La care talcioc ați făcut rost de diploma de economiști toarășilor? Asta cu desenatul banilor fără acoperire și cu datorii și credite din ce în ce mai puțin performante este foarte periculoasă. Se predă la grădiniță.

  8. xpert86 Răspunde

    Iar se acorda sporuri la clientela politica de catre politruci, nu conteaza decat acumularea de voturi de la cei carora li se acorda pomenele!!!! Restul pensionarii sau functionari publici care nu sunt pe lista de prioritati a politrucilor, li se dau numai niste cretari, maruntis sau firmituri ca sa nu spuna ca nu li sa dat si lor ceva!!! Au premeditat politrucii metoda pentru a-si acorda pomene ligailor lor adica clientelei politice care va trebui sa ii sustina la alegeri!!!!!

  9. Bucuresti Răspunde

    Foarte bine . Sa mai ia imprumuturi cit mai multe. La un moment dat vine Viktoras si plateste datoriile , dupa aceea cere Ardealul.

  10. Dexter Răspunde

    Nu avem bani pentru pensii ca sa fie marita cum prevedea legea cu 40%, nu avem bani pentru alocatii de copii ca sa duplam cum prevede legea…dar banii pentru bugetari dintruna sint…Rusine!!!! 👎👎👎
    Nu-i dejeaba au plecat 8 milioane de romani din tara de la saracie… ca ce parcurge la noi e sub orice critica… nu avem infrastructura ,sistemul de sanatate e sub orice critica, sistemul de educatia e sub orice crticia, autostrazi nu sint, salariile nu maresc in spatiul Schengen nu am intrat inca mai trebe visa cand mergem la SUA , pai… nici nu mai spun nimic… ultimul care pleaca stinge becul !! RUSINE CE ESTE LA NOI , RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.