Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Cine este omul de afaceri sătmărean ce a cumpărat 100 de proprietăți dintr-un foc

Dorin Bob este un nume cunoscut în domeniul imobiliarelor din România. El activează ca om de afaceri în Cluj-Napoca, dar are și diverse proiecte în orașul său natal, Satu Mare. Recent a cumpărat 100 de proprietăți de la o bancă, portofoliu de 100 de proprietăți care cuprinde active imobiliare de diferite tipuri.

Antreprenorul sătmărean a acaparat Clujul cu numeroase investiții prin proiecte dezvoltate de firma Studium Green în care are funcția de patron. Mai mult, Dorin Bob este inginer agronom, și are un proiect susţinut de un parteneriat cu Ferrero România, producătorul Kinder şi Nutella. El investește într- o fermă de aluni.

Omul de afaceri Dorin George Bob, în vârstă de 53 de ani este proprietarul MIB Prodcom, cu brandul Arovit, şi al dezvoltatorului imobiliar Studim Green din Cluj, a pus bazele proiectului imobiliar Wings în urmă cu cinci ani.

Wings este primul ansamblu rezidențial din România dublu certificat EDGE și GREEN HOMES de către Banca Mondiala și România Green Building Council, depășind limita de performanță cu peste 20 % comparativ cu clădirile standard la consumurile de energie și apă. Unitățile sanitare cu debit redus de apă, iluminatul cu led și sortarea deșeurilor, toate înseamă facturi mai mici la utilități pentru locatari și un consum de resurse gestionat inteligent.

Dorin Bob face parte din primul proiect din România cerificat EDGE, respectiv Studium Green, cu experiență de peste 18 ani în domeniul construcțiilor, se clasează în topul dezvoltatorilor imobiliari cu cele 1.900 de apartamente din care peste 50 % sunt certificate sau în curs de certificare Green Homes, 9.400 mp terase verzi și 7.400 mp spații comerciale și birouri.

Dorin Bob a atras com­pania Ferrero Ro­mâ­nia într-un proiect, în județul Satu Mare

Dezvoltatorul sătmărean, va investi 15 mil. euro, din fonduri proprii şi credite bancare, într-o fermă de aluni, pe o suprafaţă de teren de 1.000 de hectare din satul Necopoi, comuna Homoroade, la 22 de kilometri de municipiul Satu Mare.

În cadrul acestui pro­iect, Dorin Bob, originar din Satu Mare, a atras com­pania Ferrero Ro­mâ­nia, unul dintre cei mai mari jucători din in­dustria dulciurilor, care va asigura suportul tehnic.

Omul de afaceri sătmărean intenţionează ca în următorii cinci ani să crească suprafaţa cultivată cu aluni până la 5.000 de hectare, de la 350 de hectare în prezent, în asociere cu investitorii locali şi beneficiind de colaborarea cu agricultorii din zonă.

Miliardarul sătmărean a avut dispute cu Emil Boc

În altă ordine de idei, presa arată că sătmăreanul pare fi avut dispute cu primarul Clujului, Emil Boc.

Primarul Emil Boc spune că milionarul clujean Dorin Bob, cunoscut dezvoltator imobiliar, a luat țeapă cumpărând Hotelul Cristian, construit fără autorizație, de la Costică Pocol, conform Știri de Cluj.

”Este o construcție ilegală cap coadă. Din nefericite, nu a fost demolată de Funar când avea termenul și posibilitatea să o facă, dar nu va avea niciodată acte în regulă”, a declarat primarul Clujului, la un post de radio.

Hotelul Cristian, din Piața Mihai Viteazu, a fost cumpărat de milionarul Dorin Bob, cu 300.000 de euro și îl va transforme într-un aparthotel.

”Poate (va fi) un fel de aparthotel de centru, pentru tinerii ăștia care vin la tot felul de festivaluri… Că acuma sperăm să revenim la normal. E vorba de vreo 20 de camere, numai că acolo statutul juridic e încurcat cu fostul proprietar. Dar așa, cu duhul blândeții, în câteva luni sper să găsim o soluție bună. Tehnic, se poate face”, spus milionarul, restanțier cu sensul giratoriu, scrie media9.ro.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.