Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Deputatul Adrian Cozma cere investiţii imediate în infrastructura feroviară de la Halmeu

Deputatul PNL Adrian Cozma solicită Ministerului Tranpsorturilor şi Infrastructurii să efectueze investiţii imediate în infrastructura vămii Halmeu.

Poziţia transmisă de către Adrian Cozma:

Punctul de trecere a frontierei de stat a României cu Ucraina, pe calea ferată, în localitatea Halmeu, reprezintă una dintre principalele conexiuni și rute de transport mărfuri dintre cele două țări, iar în contextul provocărilor economice generate de conflictul militar din țara vecină, poate deveni o rută esențială în transportul european de mărfuri. În ultimele săptămâni, infrastructura feroviară din Halmeu face cu mare dificultate față fluxului enorm de mărfuri care vin din Ucraina, ajungându-se la aproximativ 3.000 de vagoane care se manipulează zilnic pe infrastructura învechită, adică o creștere de peste 700%. Intensificarea tranzitului feroviar prin vama Halmeu va contribui la creșterea potențialului economic din județul Satu Mare, la sprijinirea fermierilor din ambele țări în valorificarea potențialului de depozitare și comercializare a cerealelor din vestul României.

La începutul săptămânii viitoare voi merge personal la ministrul transporturilor și infrastructurii, domnul viceprim-ministru Sorin Grindeanu, pentru a-i solicita să aprobe, în regim de urgență, un plan de investiții pentru reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare de la Halmeu. De asemenea, trebuie demarate proiecte de investiții și achiziționate echipamente noi și pentru transvazarea cerealelor sau rampe pentru descărcarea gravitațională, în condițiile în care la Halmeu echipamenetele au o vechime de zeci de ani, iar fluxul de mărfuri este uriaș.

Am convingerea că, dacă ne-am propus, vom identifica și soluții, inclusiv surse de finanțare prin PNRR. Fluidizarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei de stat de la Halmeu reprezintă o oportunitate uriașă pentru economia județului Satu Mare și pentru România, dar și o mână de ajutor importantă dată poporului ucrainean. De asemenea, atunci când va începe procesul de reconstrucție al Ucrainei, infrastructura de la Halmeu va trebui să facă față cantităților uriașe de materiale de construcții care vor merge către țara vecină.

14 comentarii

  1. Bogdan Dumitraș Răspunde

    Criminalul se intoarce tot timpul la locul crimei. Adișor, ce-ti mai plăcea la șhopul din Hameu!

    • damdam Răspunde

      Tot citesc comentarii despre trecutul domnului deputat, trafic de tigari si altele. Va rog, careva, scrieti un blog cu niste articole despre ce a facut respectivul. Pare mai interesant decat articolele de genul.

  2. Ciocan Răspunde

    Azi e vineri, Adrian hai la Liga sa platesti consumatia lui Vic

  3. Cetatean Răspunde

    Imi place tonul : imperativ !!! Imediat !!! Dar cine te asculta pe tine mai paduche ?? Și eu cer ca IMEDIAT sa dispari de pe scena pitica satmanreana. Cererea mea va avea același efect ca si cererea ta. Mai bine ai merge la coasa ca esti bugat de bine hrănit si odihnit. Si mai am.o întrebare: de ce tot porți după tine cate o agenda sau cate un caiet ? Sa ne arati ca poți scrie ? Ca ai învățat sa scrii și sa citești? Eu oricum nu te cred. Sau te-a învățat cineva ca un ” intelectual ” umbla cu agenda după el ca esti atat de ocupat cu problemele tarii ca trebuie sa-ti notezi
    Nu mai poți tine minte.

  4. radical2 Răspunde

    nu face pe eroul ca de investitiile astea se stiu deja. :)))

  5. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Îhîm. Numai acum îmi dau seama de ce s-a amânat predarea variantei de ocolire la Satu Mare! Păi purtătorul forfecoiului de tăiat panglici e ocupat de Halmeu și nu are timp de alte treburi pe moment!🤔😱😲🥴😭😨🤯🤪😪 Da’ ce simpatic e băiatu’ cu mapa cu notițe la subbraț!😱😲🥴🤯🤫

    • Ciocan Răspunde

      Deputatul Șarlatan? Bă ești prost?

      • George Răspunde

        Lasă Adisor gargara ieftina că iar minți poporul cu televizorul,din cate inițiative ai avut tu nici una nu s-a concretizat în vreun fel,in campania pentru președinte Cj,te-ai bătut cu pumnii în piept că vei reușii să faci acele depozite zonale pentru taranul român să aibă unde să își vândă produsele,timpul a trecut iarba a crescut depozitele sunt in agenda pe care o ți in mana….,ai uralt ca din gură de șarpe…. ce ești, că trebuie reduse polițele RCA, poze de la pupitrul parlamentul ai făcut spectacol,….nimic,te-ai dat cu capul de centura orașului că se va inaugura in totalitate după ce ai tăiat panglici pe porțiunea unde au fost amplasate corturile sa nu va bata soarele in cap,la restul se lucrează și acum…și câte și mai câte Adisor, numai pozele și poveștile fara finalitate sunt de capucul tau, spuse prostimii în speranța captării câtorva voturi….așa că mai taie din ele dale dracului!!!…..se zvonește că ai dat mâna cu Govor pentru un vice la județ și un vice primar….rasplata pentru tine….. mai prinzi un loc de deputat pe listele PSD, PNL-ul fiind în groapă capacul se pune la alegerile din 2024!?…..și cum ție îți place la butoane te-ai reorientat…drept ii!?????

      • Doru Tukacs Răspunde

        Gata, am plătit eu consumația lui Vic de la Liga

  6. Ciocan Răspunde

    Da. Eu sunt un prost. Nici nu-mi dau seama că era un pamflet scurt.

  7. Vasile Răspunde

    L-ați votat cu două mâini, așa că ciocu mic amu el este la putere eu susțin.

  8. CALIN Răspunde

    Caline, vrei modernizare? Ia scote tu bani din buzunar, daca mai ai nu i-ai tras pe nas.
    Oare … asa… cu trenul vrei sa “importi” tutun din ucraina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.