Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Disperarea căpșunarilor din Satu Mare. Oamenii preferă 20 lei în supermarket decât 5 lei în câmp

Căpșunarii din Satu Mare au ajuns la disperare. Aceștia spun că fructele producătorilor stau nevândute pe tarabele din piețe, în timp ce oamenii dau și 20 de lei pe kilogramul de căpșuni în supermarket. ”Românii preferă căpșuni aduși din străinătate, iar producătorii au ajuns să vândă cu 5 lei kg en-gros”, spune un căpșunar din Satu Mare.

Tânărul producător sătmărean a postat un mesaj acid pe Facebook în care vorbește despre ce înseamnă munca asiduă în câmp și despre faptul că cei care trudesc zi de zi ajung să își vândă marfa la prețuri de nimic.

,,20 de lei kilogramul de capsuni de Grecia in supermarketuri. Intre timp, producatorii romani au ajuns sa vanda cu 5 lei kg en-gros, in conditiile in care capsunii din camp, care nu au fost acoperiti cu nimic, abia acum incep sa se coaca.

Romanii prefera sa dea 20 de lei in supermarket pentru capsuni adusi din strainatate, in timp ce in piete capsunii producatorilor din Romania stau pe tarabe cu pret de 8 lei, 10 lei. Cat de corect o fi? In medie 7 luni ne petrecem noi, producatorii, in camp. Perioada aceasta iesim din case la 5 dimineata si ne intoarcem inapoi seara tarziu. Nu stim niciodata ce ne aduce ziua de maine. Ploaie? Grindina? Soare? La munca noastra cine se gandeste? Statul nu, subventiile sunt un vis indepartat. Romanii nu, prefera marfa de strainatate desi nu stiu sigur pe ce anume dau banii.

Șapte luni si mai mult de 12 ore pe zi in cateva saptamani din an, ne costa pe noi 5 lei kilogramul, uneori si mai putin. E incurajator sa fi producator in Romania? Noroc ca ne iubim pamantul, asta ne mai tine aici”.

 

 

12 comentarii

  1. ??? Răspunde

    Eu nu știu unde ii 5 lei. În piață am găsit cel mai ieftin la 13 astăzi, în rest a fost cc 20 RON cu negociere am cumpărat cu 18 RON, iar la marginea drumului a fost și 25 RON.

  2. Loe Răspunde

    Până acum cu 15 lei am luat . Unde e 5 lei nu știu.

  3. Veterinarul Răspunde

    Vino la Halmeu și vei lua cu 3RON sau cu 4RON!!!

  4. Pipo Răspunde

    Piața Someș 24.05.2022 căpșuni, 5,6,7 lei kg de la producători

    • comentator Răspunde

      Exact. Ieri am luat cu 8 lei sigur de la un producător adevărat din Micula în piața Someș. Deci nu de la unul care acum produce pe hârtie căpșuni, iar peste puțin timp lubeniță. Dar pentru asta trebuie să-ți deplasezi fizicul până acolo, nu-i așe? Da nu dă mai bine că zici că ai cumpărat căpșuni de plastic la mamă-mamă ce promoție la 20 de lei sau cât o fi de la moll???? Ne merităm soarta! Lenea ne mănâncă! 😱😱😱😲😲😲💩💩💩🤮

  5. Cetateanul Răspunde

    Le vindeti rapid in curtea unui supermarket, la mine in oras vinde un producator cu 10 lei kg si lumea cumpara la ladita, se sta la coada !

  6. s Răspunde

    24.05 la piata mare ora 4 dupa masa 15RON/kg nenegociabil, vanzatorii sunt intelesi intre ei

    • comentator Răspunde

      Pentru ca nu sunt producatori ci samsari. Lasa-i o zi asa si vei vedea ca de maine scad si ei pretul! Nu de alta dar putrezeste pe ei! Capsunii nu-s ca lebenita si camera frig sigur nu au niciunul.

  7. comentator Răspunde

    @s. Pentru ca nu sunt producatori ci samsari. Lasa-i o zi asa si vei vedea ca de maine scad si ei pretul! Nu de alta dar putrezeste pe ei! Capsunii nu-s ca lebenita si camera frig sigur nu au niciunul.

  8. Pop Răspunde

    Și de calitatea și siguranța sănătății producătorii nu spun nimic???? Doar acum incep sa se coace căpșunile fara chimicale,tot ce vedeți în piețe sunt tratate și stropite la maxim și nu cred că verifică cineva limita de pesticide!!! Dar foamea de bani i-ai spune cuvantul

    • Unu' Răspunde

      100% corect!
      Eu am o mini-cultură ÎN GRĂDINA din spatele casei, abia acum am cules 10-15 căpșuni!
      Cei din câmp mai au câteva zile bune …

  9. Comentator Răspunde

    Azi am cumpărat din piata Somes cu 7 lei / kg. E o doamnă de la care cumpăr mereu fructe. Ea ii dădea cu 7 lei ,pe când ceilalți cereau 8-9 lei pe kg. Deci ,cine vrea să vândă lasă din preț. Producătorii să nu se plângă că nu sunt susținuți, dar din pret nu vor să lase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.