Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Liberalii sătmăreni au sărbătorit 147 de ani de la înființarea PNL

Liberalii sătmăreni au celebrat astăzi, marți, 24 mai 2022, împlinirea a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, cel mai vechi partid din România.

Liberalii sătmăreni au fost prezenți în număr mare la depunerea unor jerbe la bustul lui I.C. Brătianu și la placa memorială, care marchează faptul că la Satu Mare a fost înființată prima filială PNL din Transilvania, în 1919. A urmat apoi un incitant simpozion despre importanța acestui eveniment, desfășurat la Centrul Multicultural ,,Poesis” din Satu Mare.

Despre istoria PNL național și local și rolul pe care acest partid l-a jucat în istoria noastră națională au vorbit: subprefectul Romeo Pop, inspectorul general școlar Anișoara Boitor, primarul comunei Socond, Nicolae Cornea Mare, Bianca Murgu, lider al tineretului liberal, omul de afaceri Augustin Iștoc, precum și scriitorul Felician Pop.

Momentele muzicale au fost asigurate de cantautorul Adrian Lupescu. Manifestarea a fost moderată de Secretarul General al PNL Satu Mare și vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni.

În istoria României, 24 mai este ziua PNL. În urmă cu 147 de ani, în 1875, se înființa PNL, un partid care, vreme de aproape un veac și jumătate, s-a identificat cu istoria modernă a României.

7 comentarii

  1. George Răspunde

    Care plm de liberali,toți oportuniștii,pupincuriștii, psdsti vopsiți in penaliști,toate loazele PD-Liste, se răsucește Brătianu in pământ, văi p lor, praful se alege de ei în 2024, să vedeți cum emigrează majoritate in PSD, că ăștia vor venii la putere!🤮

  2. Brătianu Răspunde

    Rușine, stimabililor, rușine să vă fie obrazului!
    Simpatizați cu neo-comunistii în interesele voastre de grup, și cu total dezinteres față de noi, cei ce v-am votat!

  3. Antonescu Răspunde

    Sa te fută dumnezeu măi PNL , sa mori dracului !!!

  4. Gerula Răspunde

    Care PNL-isti, vorba colegului de mai sus, daca cauți pozele de acu 5 ani sau chiar mai demult, vei vedea cu totul alte fețe, astia sunt PDL-isti vopsiti si alti parveniti si oportunisti care nu stiu sa faca altceva decat sa caute sinecuri bine platite la “stat” degeaba.

  5. Pnlist Răspunde

    Putorile astea care nu fac nimic decat poze si prezente la lansari de carti statui si plm trebuie pusi la munca la aplecat tuba n gura de inapti

  6. joliku Răspunde

    Si voi? Pai numai bateti din gura in plm, Altceva?
    Neam de cacaciosi

  7. Cetatean Răspunde

    Ma apuca plansul cand ii vad. Nici unul dintre cei din poze nu reprezinta decât interese proprii. Niste incapabili care nu au fost în stare sa realizeze nimic toată viata motiv pt care s-au lipit de Cozma si un partid. Acum o duc bine. Ar avea poate valoare daca i-am vinde la kg ( cel puțin Romi Pop) ar fi valoros. Si Istoc a promit liber din rezervație? Rusine sa va fie. Voi sunteți cri care ati distrus acest partid alungând oamenii corecți si valoroși. Ati rămas voi sa va împărțiți în liniște beneficiile sub supravegherea paterna a omului cinstit Adi Cozma. Ma duc sa votez ca m-am uitat la voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.