Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

FOTO. Peste 200 de sătmăreni, selectați pentru angajare la Bursa locurilor de muncă

Peste 200 de persoane au fost selectate în vederea angajării, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată astăzi de Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare.

Din cei 256 de agenți economici contactați, 52 de agenți economici au fost prezenți la bursă și au oferit 701 de locuri de muncă din care 55 pentru studii superioare. La eveniment au participat aproximativ 800 de persoane în căutarea unui loc de muncă. Au fost intervievate 310 persoane, din care selectate în vederea încadrării 225 persoane. Nouă sătmăreni au fost angajati în ziua bursei.

Principalele domenii în care s-au făcut oferte de muncă sunt:

  • Industria mecanică –164 locuri de muncă în următoarea structură, operatori CNC, lăcătuș mecanic, montator subansamble, sudor, sculer matrițer, inginer chimist, inginer mecanic, acoperator metale etc. Industria textilă, pielărie – 73 locuri de muncă, confectioner asamblor articole textile, tricotor, confectioner articole din piele, programator;
  • Industria lemnului – 60 locuri de muncă, tâmplar universal, muncitor necalificat, lăcătuș mecanic, controlor calitate, tapițer, montator subansamble;
  • Construcții – 3 locuri de muncă, zidar, zugrav, dulgher;
  • Comerț – 28 locuri de muncă, programator, asistent comercial, lucrător gestionar, lucrător commercial, manipulant marfă;
  • Alte domenii – 373 locuri de muncă, agent de asigurare, agent de vânzări, operator în producție, muncitor necalificat, tractorist, gaterist, mecanic auto, bucătar, agent servicii, ospătar, casier,etc.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au amenajat un stand special pentru persoanele cu dizabilități pentru a fi informați în condiții de egalitate cu ceilalti participanți la mediul fizic, informational și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare pe piața  muncii prin acordarea de subvenții în vederea achiziționării de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces.

Cu ocazia bursei, AJOFM Satu Mare a prezentat si oferta  locurilor de muncă din Uniunea Europeană prin standul realizat de reprezentantul EURES  și oferta de formare profesională pentru anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.