Ultima actualizare: azi, 16:15
Locale

FOTO. Pregătiri pentru Zilele Orașului. Se montează scena în Piața 25 Octombrie

Satu Mare se pregătește de sărbătoare: se montează scena pentru concertele ce vor avea loc de Zilele Orașului. Scena principală va fi amplasată în Piața 25 Octombrie, cu fața către răul Someș.

După mai bine de doi ani de zile de pauză, din cauza pandemiei de Coronavirus, Zilele Orașului revin în forță la Satu Mare. Astfel, în weekendul 27 – 29 mai, sătmărenii se vor putea bucura de programe și spectacole de mare anvergură. Pe scena principală care este montată în Centrul Nou al municipiului Satu Mare vor urca artiști de top din România, cum ar fi Inna, Andra, 3 Sud Est sau Ștefan Bănică.

De menționat că în acest an Zilele Orașului se mută din Centrul Vechi pe bulevardul Transilvania. Astfel, începând din seara zilei de joi, 26 mai și până în dimineața zilei de luni, 30 mai, traficul va fi restricționat, anunță Primăria Satu Mare.

Programul anunțat de Primăria Satu Mare

  • Joi, 26 mai, ora 18.00 vom deschide evenimentul cu un concert extraordinar al Filarmonicii Dinu Lipatti și a artiștilor invitați. Capodopera lui Carl Orff, Carmina Burana, va răsuna în Piața 25 Octombrie. Vom fi onorați de prezența reprezentanților orașelor înfrățite;
  • Ziua de vineri este dedicată publicului tânăr pentru care i-am invitat pe artiștii Iuliana Beregoi și Randi, iar punctul culminant al serii va fi concertul artistei INNA. După show-ul artistei ce a cucerit topurile internaționale urmează DJ Shiver și alți DJ din Satu Mare;
  • Sâmbăta, programul va fi dedicat hiturilor din anii 2000: 3 Sud Est, Wellhello, punctul culminant al serii este Andra, după care în premieră, aducem un show de drone. Seara se încheie pe ritmurile mixate de mai mulți DJ din Satu Mare;
  • Ultima zi a evenimentului este dedicată șlagărelor din anii ‘90. Pe scenă vor urca Semnal M, Neoton Família Sztárjai și Ștefan Bănică Jr. Din programul muzical nu vor lipsi nici artiștii sătmăreni.

Programele culturale și de divertisment

Zilele Orașului sunt un prilej prin care organizăm programe culturale și de divertisment pentru toată familia. Vom avea în program o mulțime de activități și concursuri pentru copii și tineri, iar platoul de evenimente de pe platoul Corneliu Coposu se va umple de veselie și culoare. Vom organiza o vânătoare de comori în oraș, concursuri tip quiz, despre orașul Satu Mare, vom avea spectacole de teatru, concursuri de dans și alte programe pentru generația tânără.

Din punct de vedere organizatoric, privind punctele de alimentație publică, am decis amplasarea teraselor pe bulevardul Transilvania, iar pe platoul din Centrul Nou se va permite doar comercializarea băuturilor. Comercianții vor fi selectați în funcție de experiența pe care o au la alte evenimente și festivaluri mai mari și în funcție de aspectul estetic al standului propus. Depunerea cererilor și propunerilor se poate face prin completarea următorului formular: bit.ly/comerciant iar aceasta este singura posibilitate de a-i contacta pe organizatori.

Dorim să ridicăm nivelul serviciilor de alimentație publică și să diversificăm paleta de produse care pot fi achiziționate de la punctele de alimentație publică. Astfel se interzice comercializarea produselor de tip ”hamsi” care generează mult fum, se va pune accent pe aspectul plăcut al standurilor, pe curățenie și igienă.

Pentru deșeuri se vor amplasa mai multe tomberoane și containere, iar în toată zona evenimentului vor fi amplasate toalete ecologice moderne, de tip container.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.