Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Razii ale Poliției Rutiere în Satu Mare. Șoferi beți și drogați prinși la volan

Poliţiştii rutieri sătmăreni sunt permanent prezenți la datorie pentru prevenirea evenimentelor rutiere, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru fluidizarea și siguranța traficului rutier, pe raza judeţului.

Astfel, în perioada 4-10 mai, în cadrul acțiunii naționale ”Drugs & Alcohol“, polițiștii rutieri sătmăreni au acţionat pe principalele artere din județ, cu scopul de a reduce riscul rutier, a preveni evenimentele rutiere și a combate conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 13 infracțiuni.

Astfel, la data de 10 mai, în jurul orelor 15:30, polițiștii rutieri au identificat, în trafic, în municipiul Satu Mare, un bărbat, de 32 de ani, din Satu Mare, aflat la volanul unui autoturism. Conducătorul auto a fost testat cu testul rapid Drugs, rezultatul fiind pozitiv la substanțe THC.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice.

Verificările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

12 conducători auto au fost identificați, în trafic, după ce au consumat băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, au rezultat valori cuprinse între 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat și 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile cercetările continuă în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 48.000 lei și au luat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 37 de conducători auto.

Astfel, 37 de conducători auto, cu vârste cuprinse între 27 și 71 de ani, au fost identificați în trafic, la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, au rezultat valori cuprinse între 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat și 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Ciocan Răspunde

    Victor Constantinovici a avut noroc ca era asa de beat la Liga în fata ca nu a fost în stare sa urce în masina. Asa a scăpat de politisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.