Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTOPLAN. Episcopia Romano Catolică construieşte un cartier de case, în locul fostului Pescăruș

Episcopia Romano Catolică din Satu Mare intenționează să realizeze un cartier de locuințe individuale pe o un teren care a fost cândva lacul Pescăruş. 

Terenul studiat are o suprafață de 18.909 mp, iar momentan, este liber, nefiind productiv. Aici a fost cândva lacul Pescăruş, dar care a secat în anii ’90, iar groapa a fost umplută cu pământ.

Zona se învecinează cu drumul Odoreului, cu strada Onisifor Ghibu, strada Fabricii, dar și cu proprietăți private. Accesul auto și pietonal se va asigura de pe drumul Odoreului.

Conform fotoplanurilor, aici urmează să fie construite peste 20 de case.

Proiectul se află în faza obţinerii avizelor necesare.

46 comentarii

  1. Beton Răspunde

    Episcopia adica gabor and tarr? Intrebarea e, cum au pus mana pe terenul ala? Poate ne explica gabor.

    • Hun Răspunde

      Gábor református estem!

    • radical2 Răspunde

      Acolo a fost un lac care era domeniu public. Dupa 90 s-a “retrocedat” Episcopiei. Deci terenul este al episcopiei Romano- Catolice. Dar acolo a fost totusi un lac. Inainte de comunisti, lacul o fi fost in proprietatea Episcopiei? Aici mi se pare unpic ciudat. Dar oricum pe nimeni nu intereseaza asta. Poate nici nu mai gasesti documente:))

      • urbanism Răspunde

        Mai corect acolo a fost o groapă de împrumut (cărămidărie) care s-a umplut de la precipitații apoi a fost alimentat direct din rețeaua magistrală de la uzina de apă pentru că pierdea apă și altfel seca. După 90 orașul nu-și permite asemenea pagube.

      • Daniel Răspunde

        Maaaaaai! Tu te pui cu catolicii cand vine vorba de documente, mai!? Da episcopul un apel pe mesingar la vatican și-i trimit ăia actele pentru terenul acela semnat de marele Cezar himself 😀 Sigur au și o înregistrare video cu oricare papă din ultimii 500 de ani cand era in vizită la Satu Mare la pescăruș 😀😀😀

        • comentator Răspunde

          Acum ai vrut sa glumesti dar sincer a iesit penibil. Sunt sigur ca de construia biserica ortodoxa ceva catedralobiserica pe acolo taceai ca porcul in cucuruz si aplaudai. Ma gandesc asa in mine ce ati face daca biserica romano-catolica era cam asa de nesimtita cum e cea ortodoxa de multe ori si cerea in natura inapoi tot ce i-a fost luat ce ati face atuncea??? Haiai ca ati avea probleme serioase de topologie si de infrastructura. Din cate imobile ar trebui sa va mutati? Eu zic mai bine taceti pana va e bine si nu suparati pe careva acolo. Lacul ala pe care tot il deplangeti nu a fost acolo din mos stramos. Poate are putin peste 120 de ani si atat. Ce e asa de greu de priceput? Pentru urbanism si pentru dezvoltarea zonei balta aia nu are ce cauta acolo, e in drum si incurca oricum. Si ca sa pricepeti balta din nou sigur nu va fi pentru ca scapa din greu apa adunata si se duce in Somes. Pe timpul impuscatului se pompa apa la greu acolo dar apa era 10 bani sau 25 de bani, nu mai tin minte. Dar acum la pretul la care se vinde nimeni nu e nebun sa dea cu pixul si sa justifice asemenea cheltuiala. Si pentru ce? Ca vine Curtea de Conturi mintenasi daca nu chiar DNA! Comprende? Capisci?

          • Daniel

            BOR e și mai și! Ei toate actele și le au semnate de sfinți și la oricare slujbă cel mai apropiat preot poate downloada actele de proprietate asupra oricărui teren din cer 😄

    • HeiHimm Răspunde

      ce te priveste pe tine tranzactia terenului ? oricum esti din Stăna, n-ai tu treaba in zona respectiva.
      Vezi ca văntul ti-a deschis usa de la cocină .

      • Șmanglistan Răspunde

        Salivează copiii, produc instantaneu hectolitri de bale sub mustața neepilată. Aici e buba în țara asta că fiecare crede că toți ar face ceea ce ar face ei în situația dată. Ei nu e chiar așa!

      • Pista Răspunde

        Czoki te!

        • Pista Răspunde

          Czoki nekem.

          • Pista

            Ca bine zici: czoki neked ‼️🤫

          • Pista

            Da, da. Adica czoki pentru @Pista cel adevarat pe care il mananca nu stiu ce si nu stiu de ce. Probabil nu se spala prea des. o fi avand alergie la apa si sapun.

  2. HBC Răspunde

    Bravo lor.

  3. Elena Răspunde

    Viniturile nu au de unde a primi înapoi astfel de terenuri pentru că nu au ce redobândi din motive lesne de înțeles. Asta cine vrea. Fața actuală a orașului și designul se datorează în mare parte episcopului romano-catolic Hám János căruia orașul îi poate mulțumi foarte-foarte multe. Viniturile nici asta nu au de unde a ști pentru că la momentul respectiv, adică acum 200 de ani, strămoșii lor încă trăiau peste munți în bordeie în Căcărezii de sub Munte sau ceva asemănător. Să aveți o zi mai bună, cu toate că cred mă înșel, pentru că vă place să vă legați de munca altora în loc să faceți și voi ceva util. Și nu aveți decât să înghițiți gălușca.

    • Kuka Răspunde

      Vezi ce proastă te-a făcut mă-ta!

      • Elena Răspunde

        Marș în kuka ta! Nu ți s-a dat voie să vorbești! Îmi spui te rog măcar una bucată clădire în oraș ctitorită de ai tăi?

        • hunu’Attila Răspunde

          Cine ar fi trebuit sa-i dea voie sa vorbească?! TU?!!!
          Cât de primitivi puteți fi!!
          Ești cel/cea care “s-a atacat “ zilele trecute când ti-am spus “marș” iar acum “plagiezi”..,
          Ez van…doar atât poți…
          Așadar, cum îți spuneam: marș a helyeden!!!

        • norik a diszno Răspunde

          Hülje picsa!
          Még ha pucád van, akkos is te csak egy hülje picsa leszel örökké!

          • Elena

            Nici măcar nu doresc să comentez ortografia ta retardată.

    • P Răspunde

      Vinitura esti tu cu tot neamul tau, ala spurcat. Cand romani erau pe aceste meleaguri,bozgorii tai erau prin stepele mongoleze gypsy ce sunteti

      • Elena Răspunde

        Daadaaa. Exact cum spui! Da ia spune ce ati construit in oras acum sa zicem 100 de ani? Vinitura frustrata! Sarmaaa! Ati venit toti rupti in cur si v-ati bagat cu fundul jegos in casele altora . Spune ce ati construit in oras! Ca nici biserica greco-catolica nu are 100 de ani! Cine v-a impiedicat? Nu-i asa ca putoarea? Esti jegos in tot sufletul tau. Bea niste clor.

  4. radical2 Răspunde

    Cum se poate intra in posesia unei astfel de case? Ar fi util daca a-ti reusii sa aflati si sa ne spuneti si care sunt procedurile sau demersurile pentru a achizitiona o astfel de locuinta.

    • Driver Răspunde

      Cladirile sunt deja la nivelul 3, pe laterala dinspre odoreului se vede un afis mare cu nr telefon!

  5. Herbert Răspunde

    Foarte bine.
    Sunt harnici si gospodari.

  6. Y_grec Răspunde

    dezinformare clară , scrieți de una și arătați alta , în fotografii nu e vorba de fostul lac Pescăruș ci de zona de lângă str.Odoreului , în dreapta cum se coboară pasajul Fabricii.

    • Kuka Răspunde

      Care a fost tot parte din lacul Pescăruș.
      Când s-a construit pasajul peste calea ferată, lacul a fost astupat parțial pentru a se construi pasajul.

  7. urbanism Răspunde

    @radical 2. Greu mai esti la cap! Nu cunosc situatia dar in caz ca nu se poate retroceda fizic imobilul probabil au primit acest teren drept compensatie. Ca e mai mult sau mai putin valoarea aia nu mai stiu si nici nu ma priveste. Prefer sa nu stiu pentru ca doresc sa dorm linistit.

  8. Parampampam Răspunde

    Și în mod fooaarteee interesant nu deranjează pe nimeni că pochimea orto-doxă nu se scufundă în mocirla construcțiilor. Că de primit fonduri capătă bugăt destul deci ar avea de unde! Important estem că ce face romano-catolicii! Măi voi chiar sunteți demni de toată mila! Mai bine lăsau groapa acolo încă 50 de ani până vă hotărâți voi ce să fie????

  9. s Răspunde

    Pentru cel care a scris articolul, terenul nu este in locul lacul Pescarus ci unde fost Balta Verde (Zold viz) . Doamne ajuta-i pe cei slabi…

  10. Elena Răspunde

    Scuzati la mine ca tare maninca la mine fofoloanca si nu primit nimic.Stiti eu nepoata lub Ciocciolina estem si noo mostenesc pe nody momo si cand am calduri delirez daca nu satisface nime pe mine.

    • Elena Răspunde

      La tine se scuză. Se vede că ai scăpat recent când ai căzut din mașina care te trimitea la asomare. Iar de atunci numai guitzguitz de bucurie? Mai mănâncă niște lături și mai bine czoki și kuss!😱🤔💩 Asta ca să pricepi mai ușor și pre limba ta!🤔😱😲💩💩🤮 Cum te alintă stăpânul? Ghiță???

      • hunu’Attila Răspunde

        Pana reusesti sa te decizi daca ești mascul sau femela ar fi recomandat sa taci…iar după ce ai luat o decizie de asemenea sa taci… îți pute gura ca o hazna!

        • Elena Răspunde

          Asta numai după ce te hotărâști cum te cheamă. Că tu te folosești de porecla mea și nu invers. Nu te pune cu mine că nu știi de cine te legi! Asta a fost un sfat pe gratis.

          • hunu’Attila

            …zise “Elena/ cel războinic”…
            Marș hatra!

  11. kati Răspunde

    cometariu cu loc de veci este scris de Kati Osz -nu de Rita

  12. Elena Răspunde

    @hunu’Attila, tu cred ca acasa esti papuc si te descarci aici. Fa-te util, taci si du gunoiul jos la tomberon pana nu vin dupa tine. Semnat Xena.

    • hunu’Attila Răspunde

      😂 După prenumele pe care le alegi pentru a semna, trag concluzia ca optezi sa fii femela. E dreptul tău…
      Cu toate acestea, rămâne cum am stabilit: marș!

      • Elena Răspunde

        Să nu te prind la o adică de giuvaerurile de familie că s-ar putea să le duci dorul. Și atunci va începe o dezbatere în spațiul virtual pe subiectul Attika acuma ce mai ești? Bărbat feminizat sau ceva semănător? Ce te vor îndrăgi atunci haștaghiștii!! Caută-ți altă preocupare și lasă-mă în pace.

        • hunu’Attila Răspunde

          😂😂😂
          Nu mai bine te preocupi tu de “oole” din propria-ți dotare, pe care le porți – se pare – împotriva voinței tale,din moment ce tu te declari femela ?
          Hai, gata, ma plictisești.
          Si încă ceva: marș!

          • Elena

            Sentimentul este reciporc. Când pleci până la urmă de aici nu uita să tragi măcar atunci apa. Ar fi cazul că puți la kilometri. Hai pa și marș la duș odată!

  13. misi Răspunde

    protestati intr-un fel: nu cumpara nimeni. Dumnezeu va avea grija de cladirile lor. Poate se vor scufunda incet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.