Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Inspector ANAF din Satu Mare, arestat pentru luare de mită. Ar fi cerut 15.000 euro după un control

Inspector din Satu Mare angajat la ANAF Oradea și cu atribuții pe mai multe județe a fost arestat sub acuzația că ar fi cerut 15.000 de euro mită în urma unui control efectuat la o persoană fizică autorizată, titrează bihorjust.ro. Procurorii DNA Cluj au date conform cărora banii ar fi fost ceruți pentru ca inspectorul să nu anunțe organele de urmărire penală în legătură cu neregulile constatate.

Verificările BihorJust, neconfirmate deocamdată de surse oficiale, arată că inspectorul în cauză ar fi din Satu Mare și ar fi angajat al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Oradea, care are atribuții pe județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare și Sălaj. Potrivit DNA, Cătălin Sabău, inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a fost reținut zilele trecute pentru o faptă comisă pe 1 aprilie 2022. Atunci ar fi cerut și primit de la tatăl persoanei care deținea PFA suma de 15.000 euro.

,,Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului și pentru a stabili obligații fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate”, au transmis procurorii anticorupție.

Reținut pe 26 mai, inspectorul Cătălin Sabău a fost arestat o zi mai târziu, când judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj l-a trimis după gratii pentru 30 de zile.

Sursa: bihorjust.ro

8 comentarii

  1. Vasile Răspunde

    Prea subțire

  2. Norick Răspunde

    Deci toti sunt niste spagari, repet Toti de la mic la mare asteapta si accepta spaga.
    REPET TOTI CEI DE LA ANAF!

  3. Loe Răspunde

    Nu numai de la ANAF

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Daca nu ar fi cine sa dea nu ar primi nimeni spaga. Si la patroni le convine. Platesc munca la negru ,dari la stat aproape zero si apoi se plang ca ei tin economia si bugetarii mananca banii. Care bani???In concluzie TOTI SUNT O APA SI-UN PAMANT!

    • Paraion Răspunde

      Te rog reciteste stirea. Spaga era de la un PFA. Deci care patron? Cine stie cu ce l-a prins daca acel PFA a scos atat din buzunar pentru spaga! E o gramada de banet!

    • Tolo Răspunde

      Îți dai seama ca asa e… evaziunea fiscală e normalitatea în țară asta. Și după aia ne miram ca nu sunt bani la buget…😅

  5. Hitler Răspunde

    toti cer mita! numa is greu de prinsi! cam toti de la anaf is ccorupti mai ales astea din satu mare!

  6. 🤔🤔🤮 Răspunde

    Chiar dacă oamenii ar fi mai conștiincioși la politicieni numai la furat le-ar sta capul și atunci. Toată lumea își urmărește exclusiv interesul propriu. Și nimeni nu pomenește de marea evaziune cu tva nerecuperat unde stăm sub orice critică în Europa! Dacă s-ar recupera măcar cu 5-10% în plus față de cifrele actuale imediat s-ar schimba ecuația! Și se poate. Dar ca să vezi sunt interese prea mari în domeniu! Așa că mai bine hai să mai călărească pe ăștia cu pfa că ăștia nu au “spate”! Asta este realitatea în bantustanul nostru bananier. Și să nu uităm marea evazionistă, adică baba cu pătrunjelul.🤔😱💩🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.