Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Pakistanez prins că muncea ‘’la negru’’ într-un restaurant din Satu Mare. Polițiștii au împărțit sancțiuni

Poliţiştii de imigrări din Satu Mare au desfăşurat ieri, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a cetăţenilor străini în Satu Mare, în cadrul acţiunii a fost depistat un cetățean străin din Pakistan care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale. Acestuia i-a fost revocat dreptul de şedere, iar pe numele său a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara noastră, în termen de cel mult 30 de zile, iar societatea comercială angajatoare a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 10.000 de lei.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Satu Mare au efectuat ieri, 17 mai, o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acțiunii efectuate a fost depistat un cetățean din Pakistan, în vârstă 29 de ani, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă, la un restaurant din județul Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cetăţeanul pakistanez a avut un drept de şedere legală în România însă nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Ca urmare a celor constatate, polițistii de imigrări au revocat dreptul de şedere cetăţeanului străin, pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de cel mult 30 de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privin regimul juridic al străinilor, republicată.

Societatea comercială angajatoare a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea acţiunilor privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

4 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Wow, au gasit “infractorul” !
    Da de ce afara din tara cu el ?

    Amaritul a stiut ca cineva i-a dat un loc de munca, sa nu fie nevoit sa fure.
    Ce vina are el ca angajatorul nu i-a facut actele in regula ?

  2. Vasile Boje Răspunde

    WOW!! Cum adică !?? Mafia(Statul) nu-și ia dreptul de acoloooo

  3. Strainull Răspunde

    Cine nu are (hibe) sa ridice primul piatra….

  4. România reală Răspunde

    A trebuit să scape de el că dădea exemplu prost la restul. Adică exista riscul ca să se apuce și ceilalți de treabă!? Revoltător! 🤔😱😲🥴🤮😨

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.