Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Satu Mare: Stand special pentru persoanele cu dizabilități la Bursa locurilor de muncă

Un stand special pentru persoanele cu dizabilități va fi amenajat la Bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Satu Mare, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul va avea loc mâine, vineri, 20 mai.

Direcţia Generală De Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare, au amenajat un stand special la Bursa locurilor de munca unde angajatorii, dar si persoanele cu dizabilitati din judetul nostru vor putea sa cunoasca masurile pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informațional și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare și a ponderii persoanelor cu dizabilități angajate pe piața liberă a muncii si anume:

  • Acordarea de sprijin angajatorilor în vederea asigurării accesibilizării locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități;
  • Sprijinirea persoanelor cu dizabilități în vederea creșterii șanselor de integrare pe piața muncii prin acordarea de subvenții în vederea achiziționării de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces.

Acest sprijin se acorda gratuit prin proiectul implementat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, in cadrul proiectului proiectulului ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”.


CITEȘTE ȘI:

Un comentariu

  1. România reală Răspunde

    Cu această ocazie poate întrebați pe domnul exprezident peste județ Ștef care-i treaba cu atelierul ăla inaugurat pe vremea mandatului său pentru transformarea mașinilor în hycomat pentru cei cu dizabilități și care totuși vor să mai facă câte ceva. Că nu a funcționat nici un minut și poate nu știe lumea dar cel mai apropiat atelier autorizat este la Sovata! Tocmai la îndemână pentru o persoană care și așa are destule probleme? Dar bani să cheltuim pe proiecte care nici nu vrem să funcționeze și pe spinarea celor și așa loviți de soartă??? Cum vi se pare? Așa se cheltuie banii în țara asta pe proiecte avortate intenționat din start. Dar am atras fonduri UE! Ce bine arată în statistici! Pun pariu că din acel atelier nu mai este nimic, maximum ceva depozit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.