Ultima actualizare: ieri, 20:38
Locale

Site-ul Aeroportului Satu Mare atacat de hackerii ruși de la Killnet

Site-ul aeroportului din Satu Mare nu a funcționat ieri seară, din primele informații, fiind vorba despre un nou atac al hackerilor ruși de la Killnet. De asemenea, au fost atacate și site-urile altor mari aeroporturi din România precum cele din București, Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Iași și Craiova. 

În urma acestui atac, șiguranța zborurilor nu este afectată, doar că utilizatorii nu-și pot lua informații utilitare despre zboruri, paginile site-urilor respective neputând fi accesate.

Nici site-ul companiei TAROM nu putea fi accesat duminică seară.

Cel mai probabil, este vorba despre un nou atac de tip distributed denial-of-service (DDoS). Trebuie spus că prin astfel de atacuri hackerii nu au acces la informații sensibile, clasificate, ci doar opresc posibilitatea de a accesa site-ul respectiv.

Atacurile au fost revendicate pe paginile de Telegram de către pretinși hackeri care susțin că acționează din Rusia.

Pe de altă parte, acest gen de atacuri a fost anticipat de specialiștii români în securitate cibernetică, având în vedere ultimele incidente. Au fost mii de atacuri cibernetice în acest weekend asupra site-urilor unor instituții guvernamentale din România, dar și asupra celui mai mare site de știri din România, digi24.ro. Aceste atacuri au fost revendicate de către hackerii proruși din gruparea care își spune Killnet.

5 comentarii

 1. brekingnius Răspunde

  Pagubă-n ciuperci.

 2. USR PLUS (căcat) Răspunde

  Tot rău îl fac ruși ăstea mama lor…. Dar americanii chinezi europeni? Nu fac probleme?

  • 💩💩💩💩💩 Răspunde

   Cea mai mare problemă este că permit Ungariei să plătească cu ruble!
   Dacă Ungaria vrea să facă ce vrea ea, să plătească toate fondurile europene pe care le-a primit, și apoi să meargă să-i sugă pe ruși.
   Dar ce să faci, curvele tot curve rămân!

 3. Porcar SM Răspunde

  Multe minciuni mai puteti raspandi. Slugi, sclavi, prostituate, asta este presa.

 4. Satmarean1 Răspunde

  Nu spund presa. Spune Victor Orban. Primul pas ar trebui exclusa din shengen Ungaria, taiate fondurile ( sa ia de la rusi) si daca nu le convine sa iasa din UE si NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.