Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Suc toxic, retras din magazinele Kaufland: ,,Clienții sunt rugați să nu îl consume!”

Kaufland retrage de la comercializare sucul de mere şi vişine la 3L, marca „Vreau din România”. Retailerul a luat această măsura preventiv pentru a proteja consumatorii, din cauza depăşirii valorii admise pentru patulină în acest produs.

Este retras strict sucul de mere şi vişine la 3L din lotul 417, cu data de valabilitate 17 noiembrie 2022. Sucul a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 17 martie – 3 mai 2022.

Cei care au cumpărat sucul din acest lot sunt rugați să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna şi își vor primi banii înapoi, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Ce este patulina

Patulina este o micotoxină produsă de o varietate de mucegaiuri. Principala sursă de producere a acestei micotoxine este reprezentată de merele mucegaite. Specialistii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătații au propus ca doza maximă tolerabilă de patulină pentru consumul uman să fie 0.4 μg/kg corp/ zi.

8 comentarii

  1. Pe plantația ROMANIA Răspunde

    Domnule prefect și instituțiile abilitate, eu dacă as fi cumpărat acest produs v-aș da în judecată, atât statul român pt că nu-și face datoria pt a proteja sănătatea populației cât și kaufland pt că comercializează produse care pun în pericol viata oamenilor. Oare în Germania și în tarile de rang I din UE se întâmplă asa ceva? NU.
    Dar la noi cei care ar trebui să-și facă treaba sunt niște infractori și analfabeți funcționali. Asta e ROMÂNIA și ne meritam soarta.

    • Ho mă Răspunde

      Doamne cât ești de prost!
      Dar ce are silă cu prefectura?
      Dar cu Kaufland?
      Du-te mă la piață și te ceartă cu babele care vând pătrunjel, până nu vin gardienii publici să le amendeze!

      • Pe plantația ROMANIA Răspunde

        @Ho mă, poate ar fi bine sa știi cum funcționează statul roman, și ce atribuții are prefectul, dar tu cum ești un căcat, nu ai de unde sa știi analfabetule.

        • România reală Răspunde

          @Pe plantația ROMANIA.
          Și de unde ai tu impresia asta greșită că cineva acolo sus pus prin virtutea fișei postului și prin competențele proprii îl interesează calitatea produselor expuse pe raft ori sănătatea oamenilor? Un control din partea lor se rezumă la faptul că are toate hârtiile produsul în cauză (aici nu are sens să intru în detalii care hârtii), dacă este în garanție, dacă se comercializează cu respectarea legii etc. Îți spune asta unul care știe foarte bine cum de fapt NU funcționează aceste instituții (multe cam degeaba) și care mai și cunoaște personal și chiar de mult pe nenea Perfectul actual. Comerciantul se acoperă cu hârtiile furnizate de importator iar instituțiile se fac că lucrează. Ce țară minunată!!!🤮😱😲🥴💩💩💩😤

  2. Eu Răspunde

    Vreau din Romania!!!! Aici poti gasi toata gama de boli, de la cancer pana la hepatita! Pe cine credeti ca intereseaza ce este pe rafturile din pravalii?! Pana ies bani din toate, pe toti ii doare in cur!!

  3. satmarean Răspunde

    Se pare ca produsele din Olanda, Austria, Turcia, Italia, Spania, Germania, Grecia…sunt cu mult mai toxice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.