Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Tabere gratuite pentru copiii din Diaspora. Vor merge la munte în România

Încep taberele pentru copiii români din afara țării, după doi ani de pauză, din cauza pandemiei. Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Florin Cârciu și ministrul Sportului Eduard Novak, au semnat, astăzi, protocolul de colaborare pentru taberele ARC.

Nu mai puțin de 1.225 de elevi, studenți, tineri și profesori din Diaspora și comunitățile istorice vor merge la munte în România. Pentru unii dintre ei este singura ocazie să afle lucruri despre țara unde s-au născut și au copilărit părinții lor.

Pentru ediția din acest an au fost alese taberele de agrement din Oglinzi, județul Neamț, și Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud. Timp de șapte zile, grupurile de tineri și cadre didactice vor dezvolta comunicarea în limba română, vor afla lucruri neștiute poate despre istoria României și vor participa la excursii la obiectivele turistice din zonele respective.

Înscrierile pentru ediția din acest an se încheie în 17 Iunie și se centralizează de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pe adresa [email protected]

În ultimii 30 de ani, peste 26.000 de elevi, tineri, studenți și profesori au participat la taberele ARC.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.