Un om de afaceri din Satu Mare a cumpărat 100 de proprietăți de la o bancă. Omul de afaceri Dorin Bob a cumpărat un portofoliu de 100 de proprietăți care cuprinde active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri și pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, informează financialintelligence.ro
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat Studium Green, dezvoltatorul imobiliar din Cluj deținut de omul de afaceri sătmărean Dorin Bob, în preluarea unui portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca (care din 2017 se află în proces de lichidare administrativă obligatorie). Portofoliul achiziționat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri și pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principal în București, Cluj-Napoca și Oradea. Tranzacția a fost semnată în august 2021, iar transferul proprietăților din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022, urmând ca restul proprietăților să fie transferate până la sfârșitul acestui an.
Cele 100 de proprietăți preluate de la Immobiliare Italo Romena vor completa portofoliul existent al Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park și Seasons, situate în Cluj-Napoca.
„Sunt deosebit de mulțumit de achiziționarea acestui portofoliu de imobile care au fost blocate mulți ani din cauza situației juridice și financiare a Grupului Veneto”, a declarat Dorin Bob, CEO, Studium Green. „Reintroducerea dinamică a acestor proprietăți în circuitul economic va oferi acum investitorilor locali oportunități importante de a dezvolta proiecte generatoare de venituri în sectoare numeroase și diverse”, a adăugat el.
Practica Reff & Asociații | Deloitte Legal specializată în domeniul imobiliar a oferit Studium Green asistență în analiza juridică și în procesul de due diligence, în structurarea tranzacției, precum și în faza de negocieri și în tranzacția propriu-zisă. Echipa de avocați a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, și Maria Nițulescu, Managing Associate. De asemenea, echipa de servicii fiscale a Deloitte România a oferit consultanță cu privire la documentația tranzacției, prin contribuția Iuliei Bica, Manager.
„Portofoliul care a făcut obiectul acestei tranzacții este unul dintre cele mai cunoscute de pe piață. Diversitatea activelor imobiliare care îl alcătuiesc a generat un grad ridicat de complexitate juridică, gestionată de echipa noastră în timp record, pe durata procesului foarte intens de due diligence. Particularitățile fiecărui tip de proprietate au generat o structură complexă a tranzacției, etapizată, iar fiecare fază a presupus propriile condiții și cerințe. A fost o adevărată provocare să optimizăm potențialul a peste 100 de active, găsind în același timp soluții pragmatice care să protejeze interesele clientului și să respecte cerințele vânzătorului, și asta în condițiile unui demers riguros de licitație”, a spus Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal și liderul practicii de drept imobiliar.
Sursa: financialintelligence.ro
are mult de completat la recensamant :))))
Unde sunt afisate aceste informatii de vanzare in caz ca si altii doresc sa cumpere?
https://solcreation.ro