Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Unii șoferi români trec granița în Ungaria pentru a face plinul. Motorina, mai ieftină și cu 3 lei

Șoferii români trec granița în Ungaria pentru a face plinul, titrează Digi24. Motorina costă chiar și cu 3 lei mai puțin în țara vecină.

Distanța de la Punctul de Trecere a Frontierei până la prima benzinărie din Ungaria este de doar 5 km, iar la un plin și o diferență de 2-3 lei per litru, economia este una importantă. Unii șoferi spun că fac o economie considerabilă, chiar și de 150 la fiecare plin de carburant.

Plafonul de 480 de forinți pe litru a fost impus benzinăriilor de guvernul maghiar încă din toamna anului trecut, până în 15 mai, anul acesta. Nu doar localnicii profită de prețul mai mic, ci și românii de lângă graniță sau cei aflați în tranzit.

Țara noastră a înregistrat una dintre cele mai agresive creșteri ale prețului la combustibil din Uniunea Europeană. Un litru de motorină, de exemplu, costă acum cu aproape 60% mai mult față de anul trecut.

Sursa: Digi24

FOTO: Captură Digi24

 

20 comentarii

  1. benzina Răspunde

    Fiti mai obiectivi…. nu e la 5km ci la 11km, plus ca pretul plafonat se refera la benzina/motorina mai ieftina. Varianta premium e la fel ca la noi.

    • Norick Răspunde

      Si nu 15 mai , ci 1 iulie… 😛
      Peace ! 😛

    • Cosmin Răspunde

      Ideea e ca statul roman pierde. Romanii de rand se uita la fiecare banut si nu se uita atat la faptul ca nu e combustibil premium. Si pentru 11 km merita sa te deplasezi la o asa diferenta de pret.

      • Gelu Răspunde

        @Cosmin: pentru cele cateva masini care trec si-si fac plinul, nu pierde nimeni nimic!
        Sau ti-e frica sa nu falimenteze bozgoria?

  2. misi Răspunde

    nici nu e buna de acolo. Nu se intelege cu motorul si merge asa balbait

  3. Horațiu Răspunde

    Unde e mundria națională,????????

    • Szar-ban Viktor Răspunde

      Adica ce mandrie nationala? Cand ei veneau sa alimenteze, sau noi le duceam cate 2-3 rezervoare pe zi, cum a fost?!?
      Sa deie Dumnezo sa le taie rusii gazele si petrolul, neam de sugaci de pul@ ce sunt!

      • România reală Răspunde

        Dar mai ții minte când veneau și aduceau Cola la litru și vindeau cu 25 de lei pe timpul lui Ceaușescu? Sau alte biznisuri făcute de ei la întoarcere, gen parchet sau aragaz? Și noi ce mai salivam când aduceau câte ceva iar ei cereau cât nu le-a fost rușine și încă puțin peste?

      • Norick Răspunde

        De ce vorbești așa urât de neamul tău țărane ? În Gherța n-ați avut școală ?? 😛 🙂

  4. Janika Răspunde

    Na ,amu nui bai cas Unguri? Amu tat unai sa cumper de la Bozgori? Asteas Patrioti Romani!

    • Săca Răspunde

      @ Janika borat. …Să aducă câtă benzina au dus până în 98 de la noi, și câta le-am dus-o noi…..

    • Szar-ban Viktor Răspunde

      Mars te hazaáruló!

  5. Vlad Tepes Răspunde

    Baieti, sintem in Uniunea Europeana.
    O uniune in interiorul careia la o pompa de benzina e un pret, la alta pompa alt pret…iar cumparatorul alege de unde cumpara.
    E simplu.
    Nu le comicati inutil.

  6. Norick Răspunde

    Scuzati ca io am imbatat iara ca am baut cu Gabor si numa prostii vorbesc desi nu sant tare prost da am obiceiu s-a ma bag ca musca in balega vacii .

  7. Mihaita Piticu' Răspunde

    Sa traiasca Viktor Orban si partidul FIDESZ. Ungaria ii peste noi cu 50 de ani. Romania ii o tara blestemata de Ceausescu…

    • 💩💩💩💩💩 Răspunde

      Și de ce nu te muți acolo?
      E la doar 9 Km!
      A sohaviszontlátára!
      Adios!
      Isten nyugtasson békében!
      Sírva adnák rád az inget!

      • 💩💩💩💩💩 Răspunde

        Dacă vrei, mai am…

        • Gheorghe Răspunde

          Balegosule,eu cunosc cativa din astia care vad doar inr-un fel.Si-au luat boarfele si s-au mutat mai inspre heuropa ca acolo-s cainii cu ,,kurte colaci”in coada dar nu au mai gasit decat caini cu c…cat in coada.Colacii i-au papat bastinasii.Amu ar veni inapoi fuguta fuguta dar le este extrem de rusine de cunoscuti vecini etc.Zice o vorba,,la pomul laudat sa nu te duci cu sacul”mergi cu punga de un leu…Haideti sa fim seriosi,numai prostii nu stiu(nu recunosc)cat au carat de la noi in anii “90.Si inainte de *89 se aranjau multe manarii in zona de frontiera.La greu ca fomistii duceau incepand de la parchet pana la mobila,electronice,ce sa mai zic combustibi,mai ales,,combustiobilul M”vandut ca motorina de-si stricau gospodarii unguri tractoarele creznd ca-i motorina….s-au dat multe tepe. etc.Nea ceasca nemernicu le dadea dacii,,la export”si romanasii stateau ,,la rand,la programare”sa primeasca o dacie…asteptai si 5 ani in schimb la ei mergeau daciile la greu.,,Dragi tovarasi si pretini exportu are prioritati”Dupa *89 le-au cumparat romanii sub forma de jafuri ruginite,cu miiile se aduceau de s-a umplut tara cu jafuri ruginite din ungaria ca sa nu mai vorbesc de aro platforma…..ioi,ioi,ioi ce bataie era in piata din nireghazi pe jafuri la preturi astronomice….Asta-i purul adevar.

    • Gheorghe Răspunde

      Piticule daca tu te simpti blestemat apoi blestemat esti.Debitezi la prostii cu carul.Da nemtii care au omorat in razboi milioane de oameni(peste 12 milioane!!! in al doilea razboi,de primul nu mai zic)de ce nu sunt blestemati sau francezii,englezii,spaniolii care si-au ucis domnitorii si conducatorii pe banda rulanta,ba ii otraveau,ba ii inchideau pe veci.Cata prostie poate sa zaca in unii.Da oamenii momorati de regimul lui ceasca,intelectuali bagati la zdup,preoti,oamni liberi care s-au opus regimului,de nu a mai stiut nimeni de ei….sau aia nu se pune??Eu nu sunt blestemat ba din contra ma simpt mult binecuvantat impreuna cu ai mei.Care vreti nu aveti decat sa va simptiti si sa va numiti blestemati….noi nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.