Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

World Music Festival – Ziua II. Continuă distracția la Satu Mare. Orașul, vibrant și plin de culoare

Super artiștii de la World Music Festival au vrăjit publicul și în cea de-a doua zi a evenimentului. Parcul Dr. Fátyol Rudolf din jurul Turnului Pompierilor a fost și astăzi plin de viață și culoare, sătmărenii adunându-se în număr mare pentru a asista la un spectacol cu totul și cu totul deosebit.

Budapest Klezmer Band și olandezii L’Chaim the Band au fost vedetele zilei de 14 mai de la World Music Festival. Cei de la Budapest Klezmer Band au îmbinat într-un mod spectaculos diferite tendințe muzicale ale Bazinului Carpatic, membrii trupei fiind adevărați maeștri ai instrumentelor. Trupa L’Chaim a fost și ea la înălțime, strecurându-se în inimile publicului cu linia muzicală specifică și melodiile vii ale tradițiilor est-europene.

Strâns legat de cultura muzicală deosebită a World Music Festival, au fost prezente și surprizele din scena gastronomică, iar distracția, voia bună și relaxarea au fost la ele acasă.

Ziua muzicii mediteraneene (15 mai) va avea ca invitați trupele Canarro și formația Barcelona Gipsy BalKan Orchestra

Stilul manouche swing este întrețesut cu muzica maghiară. Muzica captivantă a formației Canarro este alcătuită din jazz tradițional țigănesc, cunoscut și sub denumirea de manouche swing. Stilul se remarcă printr-o combinație între stilul Django Reinhardt și jazz-ul maghiar de odinioară. Muzica swing și jazz-ul anilor 1920 și 1930 sunt transpuse publicului prin melodii dinamice, improvizate și înălțătoare.

Barcelona Gipsy BalKan Orchestra este o prezență inedită și absolut de nelipsit de pe scenele muzicii internaționale, fiind cea mai renumită formație a muzicii mondiale. Cei 8 membri ai orchestrei provin din 6 țări europene diferite: Spania, Italia, Grecia, Serbia, Franța și Ucraina. Cu muzica lor cu influențe balcanice, au evoluat deja în peste 35 de țări, inclusiv peste ocean, în Statele Unite ale Americii și Canada.


Bilete

Biletele pentru acces la festival pot fi achiziționate prin rețeaua BILETE.RO prin următorul link  https://bit.ly/wmf_ticketsrespectiv în locațiile RED HAT YARD și MOOSE SOCIAL PUB pot fi achiziționate direct. Biletele zilnice se pot achiziționa la prețul de 20 de lei, iar abonamentul pentru 3 zile la 50 de lei.

În cazul în care vremea nu va fi una favorabilă pentru festival, aceasta se va desfășura în cadru închis în incinta Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

Pentru informații actualizate despre eveniment vă invităm să ne urmăriți pe pagina evenimentului, respectiv pe paginile de Facebook și Instagram ale Centrului Cultural „G.M. Zamfirescu”!

Un comentariu

  1. Aspi Rina Răspunde

    REABILITATI orasul,ca arata ca dupa bombardamente !!!!Altfel toate aceste manifestari culturale sunt ca la tigani…saracie, dar cu lautari in curte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.