Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Cele mai bune telefoane ieftine din 2022

Cele mai bune telefoane ieftine trebuie să facă două lucruri: să aibă specificații moderne și să fie utile, cu un preț cât mai mic. Din fericire, există multe modele pe piață care îndeplinesc aceste cerințe.

Care este cel mai bun smartphone ieftin? Dacă te întrebi ce telefon să cumperi anul acesta fără să cheltui prea mult, ai ajuns la locul potrivit: am creat acest ghid de cumpărare pentru a te ajuta să alegi dintre cele mai bune telefoane ieftine de la cele mai bune mărci de pe piață.

  1. Xiaomi Poco X3 NFC

Smartphone-urile ieftine cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz sunt rar întâlnite. Xiaomi Poco X3 NFC este remarcabil de fluid, iar ecranul de 6,67 inci cu rezoluție 1080 x 2400 și suport HDR10 este mare și clar.

Ecranul nu este singurul punct forte al acestui telefon ieftin. Poco X3 NFC este alimentat de puternicul procesor Snapdragon 732G, care garantează performanțe excelente în jocuri. Datorită bateriei mari de 5.150 mAh, durata de viață a bateriei este excelentă: poate dura până la două zile de utilizare moderată.

Desigur, trebuie făcute unele compromisuri, mai ales în ceea ce privește compartimentul foto, ale cărui performanțe nu se ridică la standardele altor smartphone-uri din aceeași gamă de prețuri.

  1. Realme 8 Pro

Realme 8 Pro are un raport preț-performanță remarcabil, suportă încărcare rapidă de 50W și, în ciuda dimensiunilor sale discrete, este ușor de manevrat cu o singură mână. Ecranul Super AMOLED de 6,4 inci cu 60 Hz este mare, dar puțin mai mic decât cel al concurenței. Singurul dezavantaj al lui Realme 8 Pro este că nu suportă 5G.

Realme 8 Pro are un obiectiv principal de 108 MP și este unul dintre puținele telefoane ieftine care prezintă un astfel de senzor. La acestea se adaugă un senzor de 8 MP cu unghi larg, un senzor de adâncime de 2 MP și un senzor macro de 2 MP. Camera frontală este de 20 MP. În mediile bine iluminate, imaginile sunt foarte bune, bogate în detalii și cu o gamă dinamică decentă.

  1. Xiaomi Poco M4 Pro

Poco M4 Pro este un telefon ieftin mid-range cu o valoare foarte bună, cu condiția să accepți câteva compromisuri.

Acesta dispune de un ecran AMOLED de 6,43 inci foarte fluid, cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz și o rezoluție de 2400 x 1800. Este un smartphone ușor și destul de subțire, cu o greutate de 179,5 g și o grosime de 8,09 mm. Cu toate acestea, reușește să încorporeze o baterie încăpătoare de 5.000mAhm, care poate fi reîncărcată de la 0% la 100% în doar o oră, datorită încărcării rapide de 33W.

Printre cele trei camere din spate, cu performanțe adecvate gamei de preț, regăsim un senzor principal de 64MP, un ultra-wide-angle de 8MP cu un unghi maxim de 118° și un obiectiv macro de 2MP pentru fotografii mai apropiate. Camera frontală este de 16 MP, în timp ce caracteristicile suplimentare includ un mod video cu încetinitorul, time-lapse și un mod de noapte.

Micul M4 Pro face tot ceea ce ai putea cere de la un smartphone din clasa sa și o face la un preț atractiv, dar există concurenți care reușesc să facă mai mult.

  1. Oppo A74 5G

Oppo A74 5G este un smartphone 5G accesibil, cu o cameră foto bună și un procesor cu performanțe decente, în ciuda apartenenței la linia „buget” de la Qualcomm.

Oppo A74 5G are, de asemenea, un ecran frumos și spațios de 6,5 inci cu o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli, ceea ce îl face un dispozitiv perfect pentru vizionarea de conținut multimedia.

Acest Oppo are o cameră foto spate cvadruplă, cu obiectivul principal de 48 MP. Cu siguranță va fi pe placul multora, în ciuda unor neajunsuri, cum ar fi calitatea slabă a fotografiilor în condiții de iluminare slabă și performanțe medii atunci când vine vorba de activități mai solicitante, cum ar fi jocurile. În general, este un dispozitiv mai mult decât satisfăcător, având în vedere raportul preț-performanță și face parte din categoria de telefoane ieftine bune de cumpărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.