Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Peste 130 de apeluri la 112 în minivacanța de Rusalii. Polițiștii au dat amenzi pe bandă rulantă

În perioada 10-13 iunie, peste 550 polițiști au acționat, cu peste 190 de autospeciale, pe întreaga rază a județului Satu Mare, astfel încât minivacanța de Rusalii să fie sărbătorită în siguranță. Aceștia au intervenit la 148 de evenimente, dintre care 134 au fost sesizate prin apelul de urgență 112.

Prin prezența activă a polițiștilor din cadrul tuturor structurilor inspectoratului, precum și prin adoptarea măsurilor specifice, nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau cu un puternic impact mediatic. Acest lucru relevă faptul că scopul principal a fost atins, anume siguranța cetățeanului, care va reprezenta întotdeauna prioritatea oricărui polițist.

,,Fie că discutăm despre structurile de poliție rutieră, care au fost prezente pe principalele artere ce tranzitează județul Satu Mare și care converg către zonele de agrement, fie că facem referire la colegii din cadrul structurilor de ordine publică și investigații criminale, care au stârpit fenomenul consumului sau deținerii de substanțe psihoactive, prin prezența constantă și activă în localuri sau alte zone de interes public, cu sprijinul polițiștilor din cadrul structurii de combatere a criminalității organizate, cu toții au desfășurat activități de prevenire și combatere a oricăror evenimente care pot aduce atingere siguranței publice și care pot perturba, prin natura lor, liniștea cetățeanului”, informează IPJ Satu Mare.

În această perioadă, punerea în aplicare a numeroase planuri de acțiune, coroborată cu mobilizarea excepțională a polițiștilor sătmăreni, prin adoptarea unei reacții prompte și eficiente în soluționarea oricăror evenimente, au contribuit la asigurarea și menținerea unui climat de siguranță publică, benefic pentru cetățenii județului.

Finele acestei minivacanțe relevă faptul că polițiștii au aplicat 864 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 267.000 de lei. Totodată, a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice în cazul a 43 de conducători auto și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost sesizate 54 de infracțiuni, de altă natură sau constatate la regimul rutier.

Pe această cale, polițiștii doresc să mulțumească tuturor cetățenilor care au înțeles și perceput mesajul transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și, totodată, pentru contribuția pe care au adus-o liniștii sociale în perioada acestei minivacanțe.

,,Dorim ca fiecare locuitor al județului Satu Mare să adopte și în viitor, un comportament benefic atât pentru sine, cât și pentru cei din jur, astfel încât conviețuirea să fie una plăcută și sigură pentru fiecare dintre noi”, mai spun polițiștii.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.