Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Cum ajută sistemele de parcări etajate una dintre cele mai mari probleme urbane

Sistemele de parcări etajate oferă soluții moderne pentru parcări compacte, în cele mai mari aglomerări urbane. De cele mai multe ori, găsirea unui loc de parcare și parcarea mașinii în condiții de siguranță, se dovedește a fi aproape imposibilă.

Un sistem modular pentru parcări etajate, permite parcarea în siguranță și evitarea manevrelor complicate. Aceste soluții oferă posibilitatea parcării a zeci de vehicule în clădiri etajate, pe diferite niveluri de parcare, în funcție de suprafață.

Optimizarea spațiului destinat locurilor de parcare

Sistemele de parcări etaje urmăresc utilizarea optimă a spațiului destinat parcării vehiculelor. Modalitatea de realizare a parcărilor, permite parcarea unui număr mai mare de mașini, în același spațiu. Costurile de construcție și întreținere sunt mai mici, spațiul destinat fiind unul de dimensiuni reduse. De asemenea, o astfel de parcare este prietenoasă cu mediul înconjurător, lăsând disponibile mai multe spații deschise, ce pot fi amenajate cu verdeață și copaci.

Sistemele de parcări etajate permit parcarea mașinilor în spații destinate, reducând aglomerația din trafic și blocarea arterelor de circulație, prin parcarea neregulamentară.

Atât în spațiile publice, cât și în zonele rezidențiale, sistemele cu lifturi auto modulare, permit amplasarea a două sau mai multe mașini. Acestea contribuie în mod semnificativ la gestionarea parcărilor, implicând mai puține bătăi de cap pentru șoferi.

Flux crescut de trafic

Lipsa locurilor de parcare contribuie la congestionarea traficului pe străzile intens circulate. În marile orașe, extrem de multe străzi sunt folosite pentru parcarea neregulamentară a mașinilor, fapt ce duce la blocaje în trafic.

Parcările etajate, amplasate în puncte strategice, ajută la eliberarea străzilor de vehiculele parcate ilegal, crescând fluxul de trafic. Traficul se va desfășura normal, iar stresul cauzat de timpii de așteptare la volan, se va diminua de asemenea.

Oferă o siguranță mai bună

Autovehiculele parcate pe stradă sunt mai predispuse la vandalism și furt. Parcarea mașinilor departe de birou sau de locuință, în zone nesigure, crește riscul vandalismului. Prin urmare, sistemele de parcări etajate joacă un rol crucial în îmbunătățirea siguranței vehiculelor. Acestea oferă un sistem de acces cu cip codificat sau prin intermediul unei aplicații, pentru menținerea unei securități ridicate.

Pe măsură ce terenurile din zonele urbane devin mai rare, parcarea convențională se dovedește a fi aproape imposibilă și nefezabilă. Sistemele de parcări etajate ajută la minimizarea spațiului destinat parcărilor și la maximizarea capacității de parcare. Acest lucru implică utilizarea spațiului vertical, în defavoarea celui orizontal. Beneficiile sunt multiple, de la proprietarii de mașini și pietoni, până la locuitorii marilor orașe, care pot dispune de mai multe spații verzi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.