Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

După ce a fost lăsat în paragină și s-a distrus, Hotelul Sport a fost transferat primăriei

Hotelul Sport, aflat în stare avansată de degradare, a fost transferat Primăriei Satu Mare printr-o hotărâre de guvern.

În ultimii ani s-au tot făcut demersuri pentru transferul către Primăria Municipiului Satu Mare a Hotelului Sport. Transferul s-a produs însă după ce hotelul s-a distrus fiind lăsat atâta timp în paragină.

,,Proiect de hotărâre de Guvern privind actualizarea valorii de inventar şi modificarea datelor tehnice ale unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sportului prin Direcţia Judeţeană de Sport Satu Mare cuprins în Anexa nr. 30 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi transmiterea acestuia în domeniul public al Municipiului Satu Mare”.

,,Mulțumesc ministrului Eduard Novak pentru că după 5 ani de demersuri, Hotelul Sport a fost transferat municipiului Satu Mare. Vom continua să investim în sport și în infrastructura sportivă. Le mulțumesc și parlamentarilor UDMR din județul Satu Mare pentru că au susținut acest demers, fără sprijinul acestora nu s-ar fi putut finaliza în mod pozitiv”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Primăria Municipiului Satu Mare se obligă să reabiliteze Hotelul Sport în maxim cinci ani și să păstreze destinația imobilului. Totodată, sportivii vor avea întâietate la cazare.

,,Imobilul se află într-o agasantă stare de degradare, astfel că va fi nevoie de investiții importante. Dar, odată reabilitat, acest hotel va fi de mare folos sportului sătmărean. Ministrul Novak a arătat, încă o dată, că pentru noi faptele fac diferența!”, a mai afirmat și deputatul Magyar Lóránd.

 

7 comentarii

  1. Văru Răspunde

    O noua afacere la orizont…

    • Vasi Răspunde

      Gandire comunista, post socialista.
      Vrei sa zici ca din cauza asta nu se face nimic in tara asta, ca mereu e o afecere pentru cineva? Vrei sa-l faca partidul?

  2. Satmarean1 Răspunde

    In sfarsit o decizie buna. Acum sa vedem primaria ce face.

  3. joliku Răspunde

    Il invita pe tantas sa investeasca

  4. Eu Răspunde

    Felicitarii! Asa dar se poate daca se vrea ,ce zice oare D-na Bran? A Novak nu este Satmarean?! Bine hai ca avem treaba!

  5. urbanism Răspunde

    Eu consider că e un pas înainte. Ar mai fi câteva imobile care ar putea fi date înapoi că oricum stau să cadă. Ca exemplu cel din centrul orașului Livada. Au și fost ceva încercări. Nu cunosc starea juridică, e păcat oricum de imobil și oricum ministerul-proprietar nu face nimic semnificativ.

  6. GB Răspunde

    Corect și bine că sa mărit patrimoniul orașului! Acum doresc să-l exploatați la maximum în folosul comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.