Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Gala Micilor Școlari Sătmăreni la prima ediție. Micuţele genii ale judeţului, premiate într-un cadru festiv

Gala Micilor Școlari Sătmăreni, zbor spre excelență, se află la cea dintâi ediție. Într-un cadru festiv, la nivel județean, au fost premiați astăzi la Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare, elevii din ciclul primar, care au obținut rezultate deosebite în acest an școlar la concursurile județene (Premiile I,II,III ) REPER.SM, ExcelRO, MateX-; concursurile cu elevii de la CJEX SM , LuminaMATH și AS LA SAT. 

Așadar, miciile genii ale județului Satu Mare au fost premiate astăzi, 6 iunie, începând cu ora 16, la Filarmonica de Stat ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare, în cadrul Galei Micilor Școlari Sătmăreni, o gală menită să devină o sărbătoare a excelenței, pentru rezultatele excepționale pe care le-au dobândit în acest an școlar la concursurile de matematică și limba română.

„Celebrăm astăzi entuziasmul debordant al micilor școlari de a pătrunde în tainele matematicii, dar și pasiunea pentru călătorile fascinante în labirintul misterios al lecturii. În egală măsură îi celebrăm pe cei care nu obosesc niciodată a fi adevărate călăuze ale cunoașterii. Felicitări tuturor premianților de azi, respect și recunoștință învățătorilor coordonatori și mulțumiri părinților care și în acest an au ales să ne fie parteneri în actul educațional ”, a precizat inspectorul şcolar general, Anișoara Boitor.

Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca a adresat de asemenea câteva cuvinte în fața numerosului public, format din învățători, părinți și copii. Radu Roca a mărturisit ca este onorat să se afle în sala Filarmonicii Stat ,,Dinu Lipatti”, la acest eveniment deosebit.

„O încununare a muncii depuse de părinți, dascăli și copii. Ca părinte de copil de clasa a-VIII-a știu ce înseamnă, dar fără voi, dragi profesori, dascăli, nu putem avea resursă umană de bază fără a fi voi bine pregătiți și pentru care noi, Instituția Prefectului, trebuie să vă spunem că împreună trebuie să facem ca acești copii minunați să se reîntoarcă în județul Satu Mare pentru că atunci se vede și rezultatul muncii noastre”, a spus Radu Roca.

În cadrul evenimentului au fost premiate locurile întâi, doi și trei obținute la cele șase concursuri REPER.SM, ExcelRO, MateX-, CJEX SM , LuminaMATH și AS LA SAT. Pe lângă mințile sclipitoare ale micuților, aceștia excelează și în domenii artistice precum dans și muzică.

Prezent la prima ediție a evenimentului Gala Micilor Școlari Sătmăreni a fost și subprefectul județului, Romeo Pop.

„Copilași, am înțeles că sunteți cei mai buni dintre cei buni, din tot ce are acest județ, vă doresc sănătate și vacanță plăcută pentru că știu că sunteți cu gândul la ea. Dragi părinți, bunici, nu pot decât să vă doresc să fiți mândri de acești copilași și să îi îndrumați de aproape să urmeze școlile, oricare ar fi ele, dar să facă școli, să citească și să devină cetățeni destoinici ai acestei țări. Educația stă la baza oricărui profesor, în lipsa unei edicații serioase, noi nu avem nici o șansă să reușim ca țară”, a declarat Romeo Pop.

Mai mult, subprefectul județului Satu Mare, a invitat copiii la sediul prefecturii în zilele care urmează pentru a vizita instituția.

 

Un comentariu

  1. trecătorprin satu mare Răspunde

    FELICITĂRI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.