Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

FOTO/VIDEO. Trafic infernal! Sute de mașini la coadă în PTF Halmeu. Ucrainenii se întorc acasă

Prefectul Radu Roca a convocat în această dimineață, la Halmeu, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a preîntâmpina unele probleme ce ar putea să apară în aceste zile în care județul Satu Mare se află sub cod portocaliu de caniculă. Și mai ales în contextul în care din cauza eliminării până la 1 iulie 2022 a taxelor vamale la importul de autoturisme second-hand de către statul ucrainean s-au format cozi uriașe pe sensul de ieșire din țară spre Ucraina.

,,Am vrut să vedem situația de la fața locului din Vama Halmeu. Sunt timpi foarte mari de așteptare cauzați de modul greoi în care se fac formele de intrare în Ucraina din partea vameșilor ucraineni. Sunt peste 300 de mașini și  TIR uri ce așteaptă să iasă din România în condițiile în care în ultimele 24 de ore au trecut doar 60 de autoturisme și TIR-uri. Voi face un apel către partea ucraineană pentru a suplimenta numărul de agenți vamali și de a încerca o fluidizare a tranzitului peste frontieră.

Am convenit și mulțumesc Inspectoratului Județean de Poliției Satu Mare, Jandarmeriei Satu Mare și Inspectoratului Județean de Poliție de Frontieră pentru măsurile luate deja în vederea fluidizării traficului și asigurarea ordinii și liniștii publice în sistem integrat (toate mijloacele auto să nu staționeze pe raza localităților ci doar în afara acestora în locuri special amenajate). De asemenea, mulțumiri celor implicați de la Serviciul Maltez, Crucea Roșie, Parohiei Ortodoxe Halmeu, ISU Satu Mare, Apaserv Satu Mare prin intermediul cărora am reușit să asigurăm apă la corturile deja existente, hrană și asistență medicală!”, a declarat prefectul Radu Roca.

4 comentarii

  1. unu Răspunde

    roca pe tine te intereseaza ucrainienii sau romanii ca stau ore la vama , nu o sa uit niciodata ca erai la mediu ca veterinar , altii nu au loc de voi politrucilor ce sunteti

  2. Aspi Rina Răspunde

    Bine ca-i lasam noi sa intre in Romania fara sa-i mai verificam !!Kk-m-as pe moaca lor de rusneci !!

  3. unu Răspunde

    bn zici aspirina

  4. Chesnoiu Răspunde

    Domnule Roca, trebuie să dispui măsuri anticorupție la DSVSA SM, au trei posturi de veterinari la Halmeu dar au scos la concurs unul singur! ! De ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.