Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Magie și misticism la Ardud. Sătmărenii, invitați să ia parte la ‘’Noaptea Legendei’’

Sătmărenii sunt invitați mâine seară, vineri, 24 iunie, de la ora 20.00, la Ardud, la ”Noaptea Legendei”, pentru a simți magia și misticismul legendelor ardudene prin dans și muzică alături de Zânele Silvane și Koszika & the HotShots.

,,În fiecare an, noaptea dintre 23 spre 24 iunie este cunoscută sub numele de Noaptea de Sânziene. Tradiția spune că atunci se deschid porțile cerului și lumea de dincolo vine în contact cu cea vie. Legendele locale care țes valul mistic care înconjoară Cetatea Ardud, spun că acesta este momentul în care Vilma, fiica blestemată a Principele Rákóczi pășește din lumea tenebrelor spre cei vii în căutarea celui ales, cel care o va dezlega de prinsoarea veșnicie’’, spun organizatorii.

Biletele la spectacolul ”Noaptea Legendei – magie și misticism” va avea loc, așadar, în seara de 24 iunie, de la ora 20.00, iar prețul de intrare este 15 lei. Dacă veți purta însă o ie, intrarea la spectacol este gratuită.

3 comentarii

  1. cazma Răspunde

    Dracoveniile astea sunt pentru poporul creștin?

  2. History Răspunde

    Am vrut să spun și eu câte ceva dar am zis că mă abțin. Văd că ori primarul nu cutește portarseme ori nu pricepe ce scriam vis-a-vis de acțiunile visate în Srdud care se vreau a fi crearea unui brand sau ceva cu tente istorice dar de fapt sunt amețeli și falsificări groslonae la adresa istoriei documentate. Că astea nu au nici o legătură cu Ardud. Așa putem împrumuta orice de la alții dar tot nu este istorie locală. Dar văd că degeaba spun. Probabil la vară iar va fi ceva cu cavalerii cruciați care săracii nici din greșeală nu au trecut pe acolo! Dar mnoah avem costume de astea deci le folosim!🤔🤮🥴
    Dar descălecatul lui Dragoș care de aici a plecat din zonă de ce nu se sărbătorește? Că ar fi ceva de sărbătorit/comemorat și măcar ar fi ceva autentic. Nu trebuie fabricată istoria, trebuie respectată așa cum este! Altfel riști să primești la o adică un ricoșeu sau să-l calci pe altul pe bătătură! Nu aveți consilieri istorici să vă spună ce și cum? Atunci cum mai sunteți așezare medievală?

  3. History Răspunde

    “cutelte”=”citește”. Scuze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.