Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

Percheziții acasă la tăietorii de lemne din județul Satu Mare! Trei bărbați au fost reținuți

Percheziții acasă la tăietorii de lemne din județul Satu Mare! Trei bărbați au fost reținuți. La data de 24 iunie, polițiștii sătmăreni au efectuat activități pentru combaterea și prevenirea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Tășnad, în colaborare cu polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, Poliției Municipiului Carei, Secției Rurală Carei, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Acțiuni Speciale, polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, cu participarea specialiștilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Tășnad au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza județului Sălaj, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și furt de arbori.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării mai multe bunuri, folosite în comiterea infracțiunilor, respectiv provenite din comiterea infracțiunilor, printre care: motofierăstraie; telefoane mobile, material lemnos de esență gorun, sume de bani.

În cauză, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a trei bărbați, de 36, 27, respectiv 39 de ani, toți din județul Sălaj.

Toți au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, urmând a fi prezentați instanței, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbaților.

Totodată, la data de 24 iunie, polițiștii din cadrul a Secției Poliție Rurală Beltiug și ai Poliției Orașului Ardud au desfășurat activități pentru combaterea tăierilor ilegale si transportului ilegal de material lemnos, ocazie cu care au depistat, în trafic, un bărbat, de 30 de ani, din localitatea Socond, în timp ce transporta cantitatea de 2,23 metri cubi de material lemnos de esență carpen și gorun, fără a deține documente de proveniență pentru acesta.

Materialul lemnos a fost ridicat, în vederea confiscării și plasat în custodia Ocolului Silvic Satu Mare.

Bărbatul în cauză a fost sancționat cu suma de 2 000 de lei, conform legii nr. 171/2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.