Ultima actualizare: ieri, 22:48
Locale

Satu Mare devine capitala muzicii și a artei stradale, în acest weekend

În perioada 1-3 iulie, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul cultural G.M. Zamfirescu și Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare organizează din nou unul dintre cele mai spectaculoase evenimente cultural-artistice, Street Music Festival.

Străzile din oraș se umple cu viață!

La sfârșitul săptămânii ce tocmai urmează, cu siguranță veți întâlni personaje de poveste pe străzile centrale ale orașului, începând cu clovni, artiști și muzicieni stradali. Pe parcursul celor 3 zile, în mai multe locații amenajate, cei peste 20 de artiști invitați vor susține nu mai puțin de 100 de spectacole în fața publicului sătmărean și a celor care vizitează Satu Mare în weekend. Mulțumită eforturilor și succesului obținute în ultimii ani, Street Music Festival s-a dezvoltat într-un eveniment, care a devenit faimos și în rândul turiștilor. Unul din caracteristicile ce îi dă unicitate evenimentului, este faptul că oferă distracție de calitate, iar unul din punctele forte este faptul că aduce în fața publicului muzică și artă vizuală cu totul speciale.

Promovare uimitoare

În ceea ce privește promovarea Street Music Festival, an de an, echipa organizatoare se străduiește ca și pe plan de promovare să ofere maximul posibil și să atragă atenția publicului într-un mod cât mai admirativ și atractiv. La sfârșitul săptămânii trecute, trecătorii din zona pasajului Corneliu Coposu și al fântânii arteziene din centrul nou al orașului, au putut observa și admira o statuie cu totul specială, alături de care și-au putut face și fotografii. Galeriile foto pot fi vizionate: aici și aici.

Un pian pe râul Someș? Daaa! Apropierea evenimentului ce va avea loc în weekend a fost anunțată și prin plasarea unui pian în apropierea unui pod aflat în construcție. Ai ratat momentul dar vrei să vezi galeria foto? Aici poți vedea fotografiile.

Artiști care vor evolua

Artiștii al căror producții care vor tăia respirația publicului și vor evolua pe străzile Sătmarului vor sosi din peste 10 țări din Europa, dar și de pe alte continente. De exemplu, din Japonia va sosi EPPAI, un clovn-muzician care, cu siguranță va fi favoritul copiilor, la fel cum va fi și Mr. Mustache și Davide Fontana care vor sosi din Italia. Showuri spectaculoase cu foc vor prezenta Plucie Ogniem care vine din Polonia, precum și formația Aliatrix din Cehia.

Linia artistică va fi dusă mai departe de soții Kate și Pasi din Finlanda, precum și Muy Moi Show din Spania. Unul din artiștii care au mai fost la o ediție precedentă a Street Music Festival este cel care a câștigat competiția artistică din 2021, unul din membri formațiunii La Sbrindola, care anul acesta prezintă un show cu totul nou și special.

Apoi, linia muzicală a spectacolelor stradale va fi reprezentată, printre altele, de către HuMen Brass Band, de arhicunoscutul Suncity Brass Band și de prestațiile lui Cano Guru care vine direct din Portugalia la Satu Mare.

Alături de performerii muzicali și artistici, bine-nțeles vom avea parte și de preparate culinare de excepție și băuturi care ne vor răcori în zilele toride de vară, disponibile la standurile street food.

Momentele artistice vor fi prezentate de către invitați în diferite puncte ale zonei centrale, în toate cele 3 zilele de festival, spectacolele începând cu orele 19.00 și până la miezul nopții.

Locații

Asemeni anilor precedenți, festivalul se va desfășura în zona centrală a orașului, în mai multe puncte prestabilite. Pe bulevardul Transilvania, la baza pasarelei construite recent pentru bicicliști se va situa primul punct artistic, urmată de scena intitulată Ecomatrix amplasată în centrul nou, recent renovat, următoarele două puncte fiind amenajate în zona de evenimente de pe pasajul Corneliu Coposu – aici fiind amplasată scena principală pe are vor evolua muzicienii stradali și formații de tip brass bands, precum și la baza pasajului unde va fi scena TransPink. Artiștii pot fi vizionați și ascultați și pe strada Decebal, unde va fi petrecere de excepție seară de seară, iar la Casa Vecsey, în curte, publicul va putea savura producții de muzică electronică.

Merită urmărite paginile paginile rețelelor de socializare ale Street Music Festival, atât cea de Facebook, cât și cea de Instagram, precum și paginile organizatorilor, unde constant vor fi publicate noutăți privind evenimentul, programul și știrile interesante pentru public.

photo: Gönczy Tamás

photo: Gönczy Tamás

SONY DSC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.