Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Polițiștii sătmăreni sunt cu ochii pe tăietorii de lemne. Controale masive în Oaș

La data de 22 iunie, polițiștii sătmăreni au efectuat activități pentru combaterea și prevenirea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, respectiv polițiștii negreșteni, alături de reprezentanți ai Gărzii Forestiere, au acționat pe raza localității Negrești Oaș și localitățile limitrofe.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010, în valoare de 11 000 lei și au confiscat cantitatea totală de 9,4 mc de material lemnos.

Totodată, polițiștii negreșteni au identificat pe fondul forestier național de pe raza localității Negrești Oaș, un bărbat, de 48 de ani, din aceeași localitate, care a tăiat și sustras, fără drept, mai mulți arbori de esență fag.

Cantitatea de 3,44 mc de material lemnos sustrasă, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodia Ocolului Silvic Negrești-Oaș.

Totodată polițiștii au dispus ridicarea, în vederea confiscării a drujbei și a tractorului, folosite la tăierea, respectiv sustragerea materialului lemnos.

Verificările în cauză continuă față de bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.