Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Prețul carburanților, compensat. Iohannis: Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai

Președintele Klaus Iohannis a comentat măsura Guvernului de a compensa cu 50 de bani pe litru prețul combustibilului la pompă. “Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă”, a declarat şeful statului.

,,Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă şi cred că la cei care, spre exemplu, pentru transport de mărfuri, consumă cantităţi mari de carburant se simte la sfârşitul lunii şi la unii se simte chiar semnificativ. Deci aici stăm acum şi premierul m-a asigurat că această sumă poate fi să suportată de bugetul naţional, poate fi suportat din resurse pe care le va identifica Guvernul, mai exact Ministerul Finanţelor”, a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Preşedintele a declarat că reducerea accizelor la carburanţi nu se poate face şi nu este posibilă plafonarea directă sau subvenţionarea semnificativă a preţului.

„Reducerea accizelor este doar aşa, aparent, la îndemâna guvernelor, în realitate nu este, din cauza legislaţiei europene. Deci la accize e uşor de umblat dacă vrei să le creşti, dacă vrei să le scazi nu se prea poate sub un anumit nivel. Deci discuţia aici se opreşte foarte repede şi rămâne una doar de teorie matematică, ca să zic aşa.

Celelalte instrumente la dispoziţia Guvernului sunt sigur cele naţionale: să umble la TVA, la sprijin bugetar, la alte mecanisme. În situaţia în care şi la noi preţurile la pompă au crescut destul de mult, Guvernul pe bună dreptate a analizat chestiunea şi a ajuns la concluzia că trebuie să facă ceva, atât cât se poate”, a afirmat Ioahnnis.


CITEȘTE ȘI:

23 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Sa-i folsiti pentru flori aia 50 de bani.RUSINE !!!

  2. Plugaru Răspunde

    Ma “mut” in guvern. Si merg la “marmacie” sa imi iau calmante ca oricum de mancare nu imi ajung

  3. Satmarean1 Răspunde

    Rusine PNL. Nu sunt PSD- ist ,dar cand iti propune limitarea profitului la acesti nesintiti prin impozitare cu 90% si tu nu esti de acord, cand se putea reveni la pretul benzinei de acum un an cand barilul era la fel ca si acum si tu PNL nu vrei ,cat de escroci puteti fi? Inteleg ca sunteti cu agentii economici ,dar chiar sa se imbogateasca strainii pe buzunarul nostru? De parte cui sunteti? Sper sa aveti 10% pana la alegeri.

  4. Dani Răspunde

    Pentru 50 de bani chiar nu trebuia sa va obositi ! RUSINE ! Veti vedea la alegeri cat de mult inseamna 50 bani!

  5. Normalul Răspunde

    Daca nu creste prețul la combustibil cum vreți să se vandă masinile electrice ?

  6. Altu Răspunde

    Blestemată fie ziua în care te-am votat,eu și alte milioane de fraieri

    • România reală Răspunde

      Era un scenariu reinventat, adică Iliescu vs. WCTudor din 2000 când s-a spus că Ilici salvează democrația !?!?!? Săraca democrație! Acum mulți l-au votat ca tuta de Veorica să nu cumva să ajungă președintă. Îți dai seama că în contextul extern dat VV Dăncilă făcea de mult în pamperși? Nu că ficusul de la Cotroceni ar fi mai bun. E un fel de yesman de Bruxelles, ai văzut tu ceva inițiativă proprie din partea lui? Dar ce minunăție de executant prompt de ordine mai este!!!

    • x-ulescu Răspunde

      Ha,ha,ha,ha,ha

  7. c-block Răspunde

    La alegerile generale din 2024 veți primi cel mai târziu “mulțumirile de rigoare” pentru această măsură târzie și mult subdimensionată. Doar nu o să vă diminuați veniturile suplimentare generate din accizele încasate, nu? Guvernul ăsta zici că e ciuma orange (galbenă+roșie) cu ceva irizații de verde.🤮🤮🤮

  8. Fanica Răspunde

    Slava Ucraina……. mulțumim mult.
    Mulțumim că ne ați băgat cu razboiul asta în rahat cu prețurile aberante…….

    • c-block Răspunde

      @Fanica, nu de acolo pornește numai pe asta dau vina. Scumpirea a început încă din octombrie 2021. Unde era războiul atunci? Conflictul e cireașa de pe tort și pe lângă scumpirea carburanților generează și o criză la alimente, o dereglare profundă a pieței.

    • Dacus Răspunde

      Da macar ucrainienii au zis ca meritam mai multa apreciere!

      • comentator Răspunde

        Ai fost la ei pe timp de pace să vezi ce capeți? Întreb și eu așa!😱🤔🤮🥴😲😭

  9. x-ulescu Răspunde

    La cursu de azi ,50 de bani = 1,3 p..u..l..a ,moneda din bostwana

  10. Nenãdãznuitul Răspunde

    L-am ocãrât si eu pe Orban Victor insã vãzând ce fac politicienii nostri cu poporul si pe el cu ungurii…
    Deci fratilor, suntem si noi sub orice certicã.
    Trebuie iesit pe strãzi, proteste…
    Altfel nu poti…

    • România reală Răspunde

      Rămâne doar să scrii în limba română ca să priceapă și alții ce vrei.

    • radical2 Răspunde

      Si crezi ca suta de Forinti de 1,2 in loc de 1,5 ii ajuta mai mult? Platesc ei pentru masurile astea populiste cu varf si indesat. Daca inca nu se simte, va urma sa se simta.

  11. Gyuri Răspunde

    La următoarele alegeri, votăm masiv psd pnl si udmr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.