Ultima actualizare: azi, 11:55

Locale

Primul caz de variola maimuței diagnosticat în România!

A fost diagnosticat primul caz de variola maimuței în România, titrează Digi24. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator, anunță Ministerul Sănătății.

Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuței.

Sursa: Digi24

6 comentarii

  1. H&R Răspunde

    În sfârșit! Am crezut că rămânem fără cazuri.
    Deci hai să vedem:
    În tările unde trăiesc maimuțe, nu sunt cazuri de variola, dar unde nu viețuiesc maimuțe, sunt cazuri de variola maimuței.
    Genial!

  2. Altu Răspunde

    Stai în casă, mască, vaccin,etc. , istoria se repetă. Spor covidiștilor la înțepat.

    • Maci Laci Răspunde

      Asta este o boală care se transmite, mai ales, printre poponari, așa că tu trebuie să te ferești mai mult decât noi!!

  3. ... Răspunde

    Și urmeaqză pe turnantă următoarea! Adică infecția acută contagioasă a pulpei de pește! Nu știți exact când urmează?
    @H&R, după 90 și un pic s-a trecut la schema de vaccinare din Europa de vest. Cazul de față e a unui individ de 26 de ani care a umblat haihui prin lume. Cine știe ce vaccin a primit și dacă a primit. După mine cei mai în vârstă cu schema comunistă de vaccinare clasică cam sunt protejați. Dar dacă nici în cazul ăsta nu acceptați că e ceva artificial fabricat atunci chiar îmi pare rău de mintea voastră! Ați văzut ce bun e Sputnik în combaterea covidului? Mai bun ca oricare vax vestic! Dar să nu cumva să recunoașteți că v-am spus în februarie că Sputnikul, aerosolul cu praf de pușcă și injecțiile subcutanate cu plumb vor rezolva pandemia???? Cine nu mă crede să caute în arhiva ziarului.
    Mari papagali mai sunteți dacă mai puteți fi fraieriți!

  4. Jasper Răspunde

    Masca aici nu ajuta, dar tre sa stai in izolare 21 de zile, bubele pot lasa pe corp cicatrici urate, nu mai ai chef de strand……..

    • ... Răspunde

      La acele persoane la care le tremură izmenele din orice baubau imaginar este oricum degeaba. În acest moment zilnic avem 5-10 cazuri noi de covid. în continuare. Nu mai moare nimeni. Dar de ce nu ne bagă-n cap în continyuare prostiile lor? Îți spun eu. Financiar nu-și mai permit, de fapt s-a chletuit și așa mult prea mult peste limita bunului simți și pe lucruri inclusiv inutile care stau în stoc degeaba. Iar între timp cine este bolnav cronic știe că la multe boli s-a modificat protocolul de prescripții, așa ni din pix, și multe medicamente dealtfel foarte necesare pur și simplu nu se mai prescriu. Dar dacă vrei (că trebuie să vrei că-i musai) poți cumpăra la liber! Sunt n exemple! Probabil din cauze financiare. Aplaudați eroii în halate albe! Putin să vă pupă, termobaric! Aștept niște dosare DNA babane cu achiziții pe pandemie pentru că prea bate la ochi. Ca și crucile plutitoare ale lui Arafat!😱🤔🤮💩💩💩😤 Că nu vă crapă obrazul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.