Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Prinși cu permise false la Petea. S-au ales cu dosare penale

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat la controlul de frontieră doi bărbați, unul cu dublă cetăţenie, româno-moldovenească și un cetățean ucrainean, care au prezentat la controlul de frontieră permise de conducere false.

Un bărbat cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, în vârstă de 50 de ani, s-a prezentat ieri, 04 iunie, în jurul orei 11.00 în Punctul de Trecere a Frontierei Petea pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieșire din România, conducând un autoturism marca Mercedes – Benz, înmatriculat în Marea Britanie.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, la solicitare, bărbatul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Câteva ore mai târziu, pe sensul de intrare s-a prezentat un cetățean ucrainean, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Cehia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontieră și de această dată polițiștii de frontieră sătmăreni au procedat la efectuarea de verificări suplimentare.

În urma acestor verificări, s-a constatat faptul că permisul de conducere, aparent emis de autoritățile ucrainene, este fals întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui document autentic.

În primul caz, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, iar în cazul cetățeanului ucrainean se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.