Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Probleme pe o stradă din Satu Mare, din cauza lucrărilor la Centură. Oamenii cer soluții

Urmare a unei sesizări transmisă Instituției Prefectului de un grup de cetățeni de pe strada Dorobanților din municipiul Satu Mare (zona Balta Blondă), prefectul Radu Roca a decis că este necesară o verificare la fața locului a situației expuse. Cetățenii reclamă faptul că în urma lucrărilor la Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare și a soluțiilor inițiale de trafic, accesul pietonal pe strada Dorobanților este complet blocat iar cel auto este îngreunat.

Principala lor nemulțumire este legată de faptul că în calitate de pietoni trebuie să traverseze drumul și calea ferată prin locuri nemarcate corespunzător, ceea ce le pune viața în pericol, pentru a ajunge pe bulevardul Cloșca. Consilierul de relații cu publicul Florian Găzdac a verificat la fața locului și cele sesizate se confirmă.

Pentru clarificarea situației, prefectul a organizat o întâlnire la sediu, în Sala Mică de ședințe cu participarea petenților, a viceprimarului Adelin Ghiarfaș și a reprezentantului firmei executante a lucrărilor la Varianta de Ocolire, Itinera SpA. Având în vedere că Primăria Municipiului Satu Mare a solicitat CNAIR SA soluții de modificare a proiectului drumului pentru a minimaliza impactul asupra circulației rutiere și asigurarea accesului riveranilor precum și pentru sporirea siguranței rutiere pe str. Dorobanților și pe str. Balta Blondă, iar lucrările sunt în execuție, executantul a justificat ritmul lent al lucrărilor prin faptul că a fost nevoie de o analiză tehnică viabilă pentru amenajarea unei treceri de pietoni iar pentru accesul auto s-a construit un sens giratoriu la unul din capetele străzii.

S-a ridicat din partea cetățenilor și problema asigurării canalizării pe strada Dorobanților, iar prefectul a propus viceprimarului municipiului să se notifice APASERV SATU MARE SA în vederea efectuării cu prioritate a lucrărilor necesare, în cadrul programului de investiții. În ceea ce privește problema accesului pietonal, reprezentantul antreprenorului va face publică soluția adoptată cât mai curând posibil.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

7 comentarii

  1. Cetateanul Răspunde

    Despre ce acces pietonal vorbim pe strada Dorobanților atâta timp cât pe majoritatea acceselor în curți staționează mașini care blochează trotuarul, iar pietonii sunt obligați să circule pe carosabil, iar de la intrarea spre Draxlmeyer trotuarul lipsește cu desăvârșire?!?
    Uneori, chiar și dacă spațiul permite, proprietarii își parchează mașinile fix în poartă, blocând trotuarul, ca să își protejeze mașinile de potențiale accidente, în loc să-și mute mașina în curți, făcând treaba mare pe siguranța pietonilor!
    Păcat că de aceste lucruri nu se preocupă nici poliția rutieră și nici gardienii publici!!!

    • Cineva Răspunde

      Ce vorbiti dvs e pe strada dorobantilor care vine dinspre omw catre balta blonda… iar aici e vorba de pe strada care e in spatele DRM… cu 15 case de locuit… nu are legatura ce ati scris dvs cu subiectul!!

      • Ciuciu Banana Răspunde

        Dar cei care blochează accesul pietonal pe trotuar tot ar trebui amendați de poliție, care este în subordinea prefectului!
        Deci tot are legătură cu subiectul!

  2. Aalex Răspunde

    E vorba str Balta Blonda, straduta scurta, paralel cu centura de ocolire….da e si Balta Blonda, si Dorobantilor

  3. Eu Răspunde

    Statii linistitii ! Mai este mult pana se deschide Varianta de Ocolire al orasului! Abia suntem in 8 Iunie! Pana la sfarsitul luni Mai au tot timpul!

  4. Ciuciu Banana Răspunde

    Eu propun să nici nu se mai deschidă, ci să refacă totul cum a fost!
    Cum plm mai pot șacalii imobiliari să vândă casa făcută prost, în câmp, fără utilități la preț de New York?

  5. Tolo Răspunde

    Sa înțeleg ca încă nu se deschide centura? 🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.