Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Aproape 600 de cazuri active de Covid-19 în județul Satu Mare

Comparativ cu ziua de vineri 22.07.2022, numărul cazurilor totale active înregistrate în județul Satu Mare a crescut de la 438 la 597, iar numărul de persoane izolate în unități sanitare a ajuns la 60 de la 48. Incidența îmbolnăvirilor de Covid-19 la nivelul județului Satu Mare este de 1,54 la mia de locuitori la data de 25.07.2022.

Cele mai multe ridicate valori ale incidenței îmbolnăvirilor de Covid-19 la mia de locuitori se înregistrează în Tășnad (4,49), Supur (3,17), Doba (2,97), Beltiug (2,69), Satu Mare (2,69 la mie – 316 cazuri active), Săcășeni (2,47), Acâș (2,28) și Cehal (2,03).  În 46 de unități administrativ-teritoriale se înregistrează incidențe între 0 și 2 la mia de locuitori iar în 11 unități administrativ-teritoriale nu se înregistrează niciun caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de COVID-19, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul celorlalte state, revenim cu  recomandarea Institutului Național de Sănătate Publică privind respectarea măsurilor minime de protecție sanitară împotriva COVID-19, astfel:

– purtarea măștii de protecție în spațiile aglomerate, atât în cele închise cât și cele deschise, în mijloacele de transport în comun, în unitățile sanitare;

– evitarea spațiilor aglomerate (închise sau deschise);

– respectarea regulilor de igienă a mâinilor;

– aerisirea zilnică a încăperilor în care se desfășoară activități;

– rămânerea la domiciliu în cazul apariției simptomelor și luarea legăturii cu medicul de familie în scopul îndrumării.

23 comentarii

  1. Valeria Răspunde

    Sunt mult mai multe, dar multi nu se obosesc sa raporteze, umbla infectati la munca, cumparaturi etc.

    • Jurma Răspunde

      Pentru că vezi tu dragă unii (și sunt mulți) nu-și permit luxul ăsta. Plus că au fost ascultători, și-au închis afacerile, mulți au ajuns șomeri. Când era de stat acasă au stat acasă. Când era de vaccinat s-au vaccinat. Și uite tot se îmbolnăvesc iar și iar cu tot cu vaccin! Așa că s-au lămurit ce și cum vizavi de știința specialiștilor lui pește prăjit!

      • Dacus Răspunde

        Romanii nu respecta nimic….
        Cat despre vaccinare, ai uitat ca am fost ultimii cu Bulgarii?

        • Jurma Răspunde

          Aici nu e vorba de nerespectare. În țările presupus civilizate și ascultătoare iar și iar reapare virusul și se tot îmbolnăvesc oamenii indiferent că sunt sau nu vaccinați. De aici eu trag concluzia că metoda nu funcționează. Degeaba pomenești de noi că 60% s-au vaccinat că e prăpăd la danezi de exemplu. Eu zic să terminați cu baubau că s-a cam săturat lumea și faza nu ține la infinit. Cu cât terminăm mai târziu cu atât a mai rău din toate punctele de vedere.

          • Cercopitecule

            Ba cercopitecule, care prapad? In Danemarca sunt cam la fel de multe decese de Covid ca in Romanistan, cu toate ca au mai multe cazuri. De ce? Pentru ca peste 82% din populatia de acolo e vaccinata (pe bune si nu la chiuveta, cum se facea la Petea)

    • Altu Răspunde

      @Valeria,cum naiba, oameni infectați cu virusul mortal se plimbă la mall, în loc să fie la ATI? Sau de fapt acest virus nu e periculos,sau tu bați câmpii. Până acum 2 ani când vă durea gatul sau vă curgea nasul, ați stat în casă? Nici nu te băga doctorul în seamă,acum gata,covid

      • Science Răspunde

        Numărul pacienților care suferă de Covid lung nu a scăzut, ba din contră, însă mulți nici nu știu că s-au ales cu această afecțiune, ci pun simptomele pe baza altor boli.

        Conform unui raport oficial, numai în Marea Britanie, aproximativ două milioane de oameni au de furcă din cauza Covid lung.

        Nu numai adulții sunt afectați de Covid lung, ci și copiii. Organizația Long Covid Kids UK a făcut un studiu pe 11.000 de copii cu vârsta până la 14 ani, scrie express.co.uk, care citează datele cercetării
        Vorbind despre cercetare, Dr. Stephen Hawes a spus: “Acest studiu ilustrează faptul că toți indivizii, indiferent de vârstă, sunt expuși unui risc potențial de Covid lung. Copiii pot avea diferite manifestări pe termen lung ale Covid-19, în funcție de stadiul lor de dezvoltare, iar factorii de risc pentru dezvoltarea Covid lung sunt mai puțin clari”.

        Deși studiul oferă o idee despre simptomele care apar la copiii de anumite vârste, admite și că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili de ce COVID-ul lung apare si la copii.

  2. Dr Răspunde

    Virusul acesta e mult mai mult dacat pare….
    Cati v-ati dus la o investigatie medicala serioasa sa vedeti daca covidul v-a provocat
    miocardita? Sau insuficienta renala? Etc…

    • Jurma Răspunde

      Pentru ca efectul să fie cum se dorește este important ca măcar tu să crezi în ea.🤔😱😲🥴🤮

      • Cam asta e nivelul vostru :idiotivantivax Răspunde

        Diana Iovanovici-Șoșoacă este o avocată română, senatoare afiliată partidului S.O.S. România. Senatoarea a fost exclusă din grupul parlamentar al partidului AUR pe data de 10 februarie 2021, după un moment petrecut în Parlament, în care aceasta susținea că vaccinul Pfizer-BioNTech „distruge matricea națională a poporului român”
        .Încă nu se știe ce înseamnă acele coduri care apar la persoanele vaccinate, numai anumite telefoane le detectează
        Cât despre bluetooth, nu e făcut de mine, sunt studii științifice care arată aceste lucruri.

        • Jurma Răspunde

          De ce îmi atribui mie unele afirmații pe care nu le-am spus și cu care nu sunt de acord??? Spune dar repede!
          Deocamdată șeful NATO sau Biden cu patru doze în ei și trecuți de două ori prin boală iar sunt bolnavi! Tu ca idiot cu diplomă ce înțelegi de aici????? Mă gândesc că nu s-au vaccinat la chiuvetă, nu?
          Dacă nu-mi răspunzi voi considera că ești doar un troll care postează pe banii guvernului. Punct.

  3. mara Răspunde

    Si in alte veri lumea era racita,de la apa rece, aer conditionat. Anul asta am fost racita de 3 ori si de fiecare data am fost pozitiva.E o aiureala testul, detecteaza orice raceala.Sper sa se inceteze cu mascarada asta , sistemul de sanatate sa revina la normal si sa trateze bolile cronice ale pacientilor iar clasa politica sa iasa din transa si sa ajute poporul sa faca fata crizei alimentare. Daca credeti ca inchideti oamenii in case …sigur va amagiti..masca si vaccinurile le-au distrus sanatatea si nu cred ca inca o data oamenii vor inghiti galusca.

  4. Jurma Răspunde

    @Cercopitecule, exact asta vroiam să le explic cercopitecule! Că dacă nici la acest procentaj de imunizare nu s-a realizat imunizarea de turmă atunci chiar turmă suntem dacă mai ascultăm balivernele!!!
    Nu ai observat că m-am dat de tot la fund și nu mai spun nimic? Păi ce să spun?

    • @balivernosilor Răspunde

      S-a spus pestw tot xa de la omicron, incoace, care deja este la a 5-a mutatie, trebuie vaccin nou. Daca se vaccina lumea 100% la aparitia covidului, nu mai avea ocazia de a face mutatii. Dar nu a fost posibil, nu au fost destule disponibile pt toata lumea, mai tarziu a venit propaganda antivax bi ne organizata.

      • păcală Răspunde

        Văd că în continuare ți-e plin capul de dușmani imaginari. Consideră-te un om fericit. Ai doar o singură problemă și turui pe aceeași temă ca un robot stricat de mai bine de doi ani! Tu nu te plictisești???

  5. Mihaita Piticu' Răspunde

    Niste spalati pe creier idioti care cred in boala asta inventata 😂😂

    • ... Răspunde

      Piticule, se vede că faci scula mare si creier Zero

      • ... Răspunde

        La faza asta te refereai la tine, nu? Hoț de nick, pitic atomic cu creier lipsă!😱🤔🤮
        Nu ai ce face?

      • Mihaita Piticu' Răspunde

        @ … Contrafacut . Iara furi nickname-u bulangiule….. Asa te-o invata ma-ta. N-am avut Covrig …pt .ca nu exista bulangiule

        • @Pitic imbecilus maximus Răspunde

          Explici si tu, daca acum 1 lună nu era la spital nimeni cu covid, acum incep să fie pline, ce s-a intâmplat? Nu are lumea bani de gaz si simuleaza ca au covid, se mai pozitiveaza si testele,se interneaza in saloanele alea DECI?
          Si cei 6 copii la ATI, pozitivi cu covid au facut accese alcooooooolice ca si tine?.
          Sa zici ca nu este, inseamna ca tu esti din gasca aia :pămántul e plat!

          • @Pitic imbecilus maximus subinvoluta

            Eu zic că creierul tău e plat dar rău de tot. De aia nu se lipesc informațiile de ea!

  6. Mihaita Piticu' Răspunde

    Nici girafe nu exista, sunt inventate, trucate…

    • Mihaita Piticu' Răspunde

      Ba coaie , nu comenta in numele meu. Asa te o invatat ma-ta, sa furi nickname bulangiule.?? Sau ii de la Covid?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.