Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Doi cetățeni români urmăriți, opriți la intrarea în țară prin PTF Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au identificat doi cetăţeni români (o femeie și un bărbat) pe numele cărora erau emise mandate de executare a unei pedepse privative de libertate. Cei doi au fost reținuți și predați lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare.

În data de 24 iulie a.c., în jurul orei 01.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară o femeie în vârstă de 41 de ani, domiciliată în județul Botoșani.

Cu ocazia formalităţilor de frontieră, la controlul efectuat de către polițiștii s-a constatat că pe numele acesteia a fost emis, în 11 aprilie a.c., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de către autorităţile române. Judecătoria Botoșani a condamnat-o la un an închisoare pentru infracţiuni la regimul circulației (părăsirea locului accidentului).

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 06.00, în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în România un bărbat în vârstă de 38 de ani, din județul Neamț. La controlul de frontieră s-a constatat că pe numele bărbatului a fost emis, în 6 decembrie 2017, un mandat european de arestare. Autoritățile din Italia l-au condamnat la 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Persoanele în cauză au fost predate unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.