Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Criză de apă în România. Guvernul le cere oamenilor să nu facă risipă

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că o mare parte din țară este afectă de secetă, în diferite stadii. Dunărea a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani. În aceste condiții, Guvernul cere populației să nu facă risipă de apă, informează Digi24. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniştrilor un plan coerent pentru sprijinirea autorităţilor locale, în contextul fenomenelor meteo extreme.

„75% din țară este afectată de diverse faze ale secetei pedologice – moderată, puternică sau extremă. Am făcut în mod repetat apel la un consum rațional al apei potabile. Apa potabilă presupune investiții uriașe și nu putem, mai ales în perioadă de secetă, să consumăm de 5-10 ori mai mult decât într-o perioadă normală pentru a uda”, a spus Tanczos Barna.

El a precizat că în unele zone a plouat la jumătate față de media anuală.

„În ceea ce priveşte rezervele strategice de apă, cele 40 de lacuri de acumulare cu importanţă strategică sunt la un grad de umplere de 68%; putem asigura rezerva strategică de apă, dar, în paralel, anumite bazine hidrografice suferă de deficit uriaş de precipitaţii. Sunt deja bazine unde sunt râuri secate şi sunt deja bazine hidrografice unde fenomenele de secetă prelungită îşi arată efectele”, a adăugat ministrul.

 

6 comentarii

  1. Ionut Răspunde

    Să nu ne mai spălăm după ce ne fute…m,grele vremuri am ajuns!!!:)))

    • Crăciun Ghiuri Răspunde

      Și mai simplu, nu te t@fi și gata. Ce mare scofală? Și așa suntem prea mulți pe plant Earth. Ce crezi de ce sunt toate astea din ultimii trei ani?

  2. ecologist resemnat Răspunde

    Cel mai mare risipitor este exact statul. Am dori să vedem niște exemple de urmat exact din partea statului. Apoi mai vorbim. Nu cred că trebuie să dau exemple.

  3. unu Răspunde

    atat pot sa zic doar o noua revolutie ar putea sa aduca libertate

    • A Răspunde

      Care revoluție? Va fi răscoală! O să atârne toți cu capul in jos în fața primăriilor și a Parlamentului

  4. A Răspunde

    Marș măi gunoaielor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.