Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Deputatul Panait, despre Centură: ,,Succesul are mai mulți părinți, eșecul este mereu orfan’’

Deputatul USR Radu Panait a reacționat după inaugurarea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare și a spus că ,,succesul are întotdeauna mai mulți părinți, eșecul este mereu orfan’’, făcând referire la faptul că mai mulți politicieni au încercat să își lege numele de acest proiect. Totodată, deputatul Panait a ținut să treacă în revistă reușitele fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Redăm, mai jos, reacția deputatului USR Radu Panait:

,,Încă din campania electorală din 2020, fiecare candidat în parte a încercat cumva să își asocieze numele cu acest mare proiect al municipiului nostru. Atunci am atras atenția că această realizare este în primul rând a celor care au plătit și plătesc taxe în județul nostru și nu a vreunui politician care ocupă o funcție călduță. De ce nu este nici meritul unuia sau altuia? Simplu, pentru că acești oameni aleși în funcție sunt plătiți pentru a face lucruri bune pentru noi toți, din banii noștri.

Varianta de ocolire a municipiul Satu Mare a fost un proiect care putea fi gata în aproximativ 2 ani, dar când nu îți dai interesul să rezolvi toate micile probleme care apar, sigur că lucrarea se va întinde pe o grămadă de ani, exact situația celui de al treilea pod peste Someș, construit de către primărie.

Deoarece se încearcă minimizarea meritelor celor care au fost cu adevărat implicați în acest mare proiect, vreau să le mulțumesc eu, în calitate de cetățean și nu de parlamentar, tuturor sătmărenilor care muncesc, au muncit și plătesc sau au plătit taxe. Felicitări, acesta este proiectul nostru!

Și da, nu în ultimul rând lui Cătălin Drulă, fost ministru al transporturilor, Horațiu Cosma – secretar de stat și Paul Barabaș consilier, pentru lucrurile pe care le-au făcut pentru acest proiect:

– finalizarea exproprierilor suplimentare ce blocau unele sectoare din centură și soluționarea problemelor cu cei de la ANAR, cu furnizorii de utilități ca să se poată lucra fără impedimente pe tot traseul;

– chemarea aproape săptămânal la minister și la CNAIR a constructorilor, unde colegii mei au ținut de ei și au solicitat constant să crească mobilizarea, să respecte graficele accelerate de lucrări și să se țină de calendarul asumat. (Cătălin verifica personal tot la câteva zile cantitățile de lucrări realizate de constructor și la fiecare deraiere chema la raport compania italiană);

– atât Horațiu Cosma (secretar de stat), cât și Paul Barabaș (fostul consilier a lui Cătălin), au venit în repetate rânduri la Satu Mare să monitorizeze activ ce se întâmplă în șantier, fără ieșiri în presă și fără panglici;

– dacă nu existau aceste insistențe la constructor, nu s-ar fi deschis în 2021 sectorul cel mai important din centură (între drumul de Oradea și cel de Petea ce conține podul peste Someș), și restul proiectului nu ar fi fost gata nici acum.

Astăzi, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu subfinanțează toate proiectele de drumuri și de autostrăzi, iar Ministrul de Interne, Lucian Bode, care de câțiva ani este ministru de transporturi de weekend, a ajuns să fie specialist în tăieri de panglici. În puține cuvinte, bucuria mare stă în faptul varianta de ocolire este finalizată și vom putea circula pe ea, restul e doar gargară politică”.


CITEȘTE ȘI:

18 comentarii

  1. noris Răspunde

    ciocu mic

    • Adi Răspunde

      Sa vă fie rușine oameni fără caracter , nu ați adus bani și proiecte în județ, doar comentați.
      La ghena rușinii este locul dumneavoastră .
      Rușine

  2. Maci Laci Răspunde

    CENTURA ORAȘULUI E MERITUL USL ȘI AL LUI VICTOR PONTA!!!!

  3. c-block Răspunde

    Se prea poate dar voi ca să fie clar nu aveți nici un merit. Nu că v-ar fi păsat undeva de acest proiect. Că asta e impresia generală a omului.

  4. Anonim Răspunde

    Protestez în potriva deciziei de închidere a trecere de nivel cale ferata Bul. Cloșca cu Str Balta Blonda Cartier Sătmărel .
    Sa izolat peste 1000 de locuitori ai Mun Satu Mare obligând sa circule doar cu autovehicule peste centura încărcând cu carbon inutil planeta .Aștept ajutor unor persoane politice , răsplata va fi votul meu și celor apropriați posibil și celor izolați la următoarele alegeri .

  5. a Răspunde

    Pe cat l-am simpatizat, in sensul ca i-am dat incredere, acestui om…va fi la fel ca alta dreapta din anii ’90..cu Dragos si Achim, Biris etc..
    Ba… omule! Tu intelegi lumea? Trebuia sa aduci proiectul de inel azi! Adica… Aeroport-Botiz!
    Prin prostia ta,ne dam seama, pasionatii de infrasctructura, ca nu ai nicio o treaba, nici cu Drula, nici cu Horatiu Cosma, nici cu asfaltul. Asta din urma prezent cu biciul de vreo 2 ori pe italieni. Nu ai prins/invatat nimic (se pare) de la ei!
    Lasa-ne!

  6. radical2 Răspunde

    Pe vremea ministrului Drula de la USR s-au pornit intr-adevar motoarele la lucrarile mari de infrastructura din Romania. Daca nu era dansul, probabil mai dura 5 ani si centura satmarului, si se taiau de 4-5 ori panglici pentru fiecare ciot, asa in stilul clownilor de la PSD-PNL-UDMR :))). Bine ar fi ca lumea sa isi si dea seama de unele lucruri. Din pacate nu prea e asa bag sama.

    • Bogu Răspunde

      Politicul are doar initiativa si medierea eventualelor neintelegeri. Implementarea este realizata de onstructor. Finantarea este din banii comunitatii. Este ata de simplu, insa aceasta reusita este politizata acum. In fapt, fiecare “pion politic” isi are meritul de a nu fi incurcat demararea proiectului. Normalul este sa se faca.

  7. H&R Răspunde

    Papagalul e papagal.

  8. Maci Laci Răspunde

    ÎN SFÂRȘIT S-A TERMINAT CU TRECEREA LA NIVEL CU CALEA FERATA ACUM E MULT MAI OK!!!! BRAVO FELICITĂRI!!!

  9. USR PLUS (câcat) Răspunde

    In USR PLUS nu există oamenii numai animale care sa mănânce și să facă sex nu contează cu cine și unde …. Mue USR PLUS

    • USR PLUS (câcat) Răspunde

      Nu mă băgați în seamă, sunt fiu de qurvă frustrat că tata este gay!

      • 🤔🤔🤮 Răspunde

        Oioi! Așa e când ajungem că mama e de fapt tată și bunica e ceva nepot de fapt!😱😲🤪🤯🤫😖🤢

  10. Satmareanul Răspunde

    Acest baiat bun … care defapt e doar unu care habar nu are de nimic, si-a trecut organizatia USR Satu Mare pe nume propriu si de aici se vede cati si cati au plecat din partid doar pentru ca l-a acaparat puterea pe acest deputat, care defapt doar putere vroia si cand a dat de putere … uite asta se intampla, membrii plecati si dezamagiti, consilieri plecati deoarece asa le-a impus Panait, Zob care tace si nu zice nimic doar cu acordul lui Panait ca doar el l-a facut Senator. Si uite asa … acesti tineri care aduc schimbarea … au si adus … in ceva mult mai rau, revenind la dictatura comunista, in loc de democratie. Votati USR si va voi vedea cum veti plange cu totii … dar bine o sa fie si ma voi bucura ca un sadic cu un sprit in mana de lacrimile oferite de acesti USR-isti.

    Inainte ca cei care au mai ramas in USR sa imi spuna de raportul Camerei Deputatiilor … va rog sa verificati fiecare initiativa … sa vedem in care este initiator Radu Panait … si nu bagati toti parlamentarii USR la gramada sa le dea bine la activitate parlamentara. Dar din pacate unii nici citi nu pot, se uita doar la un numar de activitate parlamentara.

    Votati USR ca m.uie v-ati luat cu totii … si inca o meritati in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.