Ultima actualizare: ieri, 16:59

Locale

FOTO. Hoți de lemne din Sălaj, prinși la furat în județul Satu Mare

La data de 4 iulie, polițiștii sătmăreni au efectuat activități pentru combaterea și prevenirea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Satu Mare au identificat, pe raza municipiului Satu Mare, un tânăr, de 25 de ani, din Dersida, județul Sălaj, care transporta cantitatea de 2,35 metri cubi de material lemnos, de esență carpen, fără a deține documente de proveniență pentru acesta.

Totodată, polițiștii au depistat, în municipiul Satu Mare, un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Dersida, județul Sălaj, în timp ce transporta cantitatea de 2,45 metri cubi de material lemnos de esență carpen, fără a deține documente de proveniență pentru acesta.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată, în vederea confiscării și plasată în custodia Ocolului Silvic Satu Mare.

Cu aceeași ocazie, polițiștii din cadrul Secției Poliție Negrești Oaș, în colaborare cu polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au identificat, în trafic, pe raza localității Vama, un bărbat, de 36 de ani, din aceeași localitate, în timp ce transporta cantitatea de 2,80 metri cubi de material lemnos de esență fag, fără a deține documente de proveniență pentru acesta.

Materialul lemnos a fost ridicat, în vederea confiscării și plasat în custodia Ocolului Silvic Ardud.

Persoanele  în cauză au fost sancționate cu suma de 1 000 de lei, fiecare, conform legii nr. 171/2010.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.