Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. La un pas de tragedie. Locomotiva unui tren cu 100 de pasageri a luat foc în județul vecin

Pompierii militari au intervenit în satul Tămăşeu, la stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva unui tren cu pasageri care circula pe ruta Oradea – Valea lui Mihai, informează ebihoreanul.ro.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incidentul a fost semnalat la numărul unic de urgenţă 112 la ora 17.05.

,,La faţa locului au fost mobilizate operativ echipajele Detaşamentului 2 Oradea, ale Staţiei de Pompieri Săcuieni şi ale Gărzii de Intervenţie Sălard. Pompierii militari au acţionat pentru stingerea incendiului, acordarea primului ajutor mecanicului de locomotivă şi desprinderea locomotivei de restul garniturii”, se arată în comunicat.

Locomotiva avea atunci ataşate două vagoane în care se aflau circa 100 de călători care, din fericire, nu au fost însă răniţi.

Singura victimă a incendiului a fost mecanicul locomotivei, în vârstă de 33 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la picioare. Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale, după ce a avut grijă să transporte locomotiva într-un loc sigur. Pompierii i-au mulțumit pentru gestul său.

,,El a fost rănit după ce a continuat traseul în vederea opririi într-un loc sigur, chiar dacă a sesizat incendiul, care să permită accesul rapid al pompierilor, oprind trenul în zona drumului comunal, la punctul de trecere peste calea ferată. Pompierii militari bihoreni apreciază eroismul acestuia şi îi mulţumesc pentru spiritul civic de care a dat dovadă”, se mai arată în comunicat.

În urma incendiului locomotiva a ars în proporţie de 70%, 1.500 de litri de motorină şi un stâlp de curent electric din lemn aflat în apropierea locomotivei.

Sursa: ebihoreanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.