Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Crama Comorilor din Partium la Carei. Cel mai diversificat eveniment viticol al anului

Crama Comorilor, eveniment desfășurat în paralel cu Augustfest, dedicat principalelor crame artizanale din Bazinul Carpatic, este organizat în acest an la Carei. În cadrul evenimentului, cramele își vor prezenta cele mai bune vinuri produse de fiecare. Cramele din Slovacia, Pekmurje, Voivodina, Ungaria, Transilvania, Partium și regiunea Baranya vor fi, de asemenea, prezente la evenimentul care va avea loc în perioada 6 și 7 august în curtea castelului din Carei.

Scopul evenimentului, sprijinit de Ministerul Agriculturii din Ungaria, este de a arăta diversitatea pe care o pot oferi vinurile din Bazinul Carpatic, datorită diferitelor microclimate, soluri, obiceiuri și tradiții asociate cramelor locale. Pe lângă degustarea vinurilor de calitate, un alt scop este formarea unei comunități și crearea unei tradiții, oferind oportunități vinificatorilor și vizitatorilor de a se conecta și de a face schimb de experiență.

Evenimentul Crama Comorilor face parte practic dintr-o serie de evenimente, ale cărei antecedente au avut loc la Miecurea Ciuc, sub numele de Borszereda. Cu toate acestea, în regiunea Satu Mare nu a existat niciodată o astfel de manifestație, un eveniment cu o temă viticolă de această anvergură, cu prezența a atât de multe regiuni viticole, soiuri speciale de struguri” – a declarat Kovács Szabolcs, organizatorul principal al evenimentului, liderul Rețelei Fermierilor din Partium.

Programul evenimentului:

Crama Comorilor din Partium
6-7 August, Carei, Castelul din Carei

6 August

14.00 – 22.00: DEGUSTARE DE VINURI ȘI TÂRG DE VINURI
14.00: Deschidere oficială
18.00: Soiul Bakator în județele Satu Mare și Bihor – prelegere susținută de Pálfi Noémi

7 August

14.00 – 22.00: DEGUSTARE DE VINURI ȘI TÂRG DE VINURI
16.00: Prezentare generală a istoriei locale a orașului Carei și a împrejurimilor sale
18.00: Comorile viticole ale județului Satu Mare – prelegere susținută de Kurtinecz Pál

Organizatorii își rezervă dreptul la schimbarea programului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.