Ultima actualizare: azi, 13:33

Locale

FOTO. Locuitorii din Sătmărel, plângere penală după blocarea drumului

Locuitorii din zona Sătmărel-Balta Blondă s-au săturat de promisiuni și vor ca cei ce au decis blocarea drumului către cartierul lor să fie trași la răspundere. Oamenii depun plângere penală și amenință cu noi proteste masive.

După ce în această dimineață la întâlnirea de la Prefectură li s-a comunicat faptul că există o soluție pentru problema de la Sătmărel, iar drumul poate fi deschis în scurt timp, locuitorii din zonă au aflat că birocrația blochează lucrurile. Oamenii au așteptat până în această după-masă utilajul care să îndepărteze betoanele ce blochează drumul, însă nu s-a întâmplat nimic.

Locuitorii din zonă nu mai sunt dispuși să aștepte și să asculte diverse promisiuni, așa că au hotărât să treacă la fapte. Oamenilor care s-au adunat în această după-masă pe centură în așteptarea utilajului care să le deblocheze drumul li s-au distribuit plângeri în alb pe care să le depună la parchet. De asemenea, aceștia sunt hotărâți să continue protestele și să blocheze Centura.

Oamenilor li s-au distribuit plângeri în alb:

,,Domnule Procuror,

Subsemnatul, domiciliat în mun. Satu Mare, strada, nr., jud. Satu Mare, identificat prin C.I seria nr., în calitate de persoană vătămată, în temeiul art. 289 din Codul de procedură penală, formulez prezenta

 PLÂNGERE PENALĂ

pentru săvârșirea infractiunii de Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice prevăzută și pedepsită de dispozițiile art. 339 din Codul Penal conforma căreia

„(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.„

împotriva persoanelor necunoscute autori ai infracțiunii, nefiindu-mi cunoscute alte date despre acestea.

În fapt,

La data de 07.07.2022, la scurt timp după inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Satu Mare, persoane cu activitate infracțională au montat blocuri de beton pe  strada Balta Blondă pe ambele părți ale trecerii de cale ferată ( coordonate GPS 47°45’58.8″N 22°51’44.4″E), blocându-mi accesul în/din oraș  și în/din locurile unde domiciliez și unde îmi desfășor activitățile.

Menționez faptul că autovehiculele au posibilitatea de a intra/ieși din oraș folosind bretelele de acces ale centurii de ocolire,chiar dacă înconjoară câțiva kilometri, dar cetățenii care se deplasează pietonal sau folosesc mijloace de transport nemotorizate nu au această posibilitate., fiind privați de dreptul la liberă circulație, aducând atingere totodată și dreptului cetățenilor la circulația pe drumurile publice în condiții de siguranță.

În această situație mă aflu și eu, fiind nevoit ca la deplasarea din zona Balta Blondă-Sătmărel spre oraș și retur, fără a folosi mijloace motorizate, să nu pot traversa calea ferată prin locația amenajată special în acest scop din cauza blocurilor de beton montate transversal pe partea carosabilă pe ambele părți ale trecerii de cale ferată, aceasta fiind și singura cale de acces din zonă, și sunt forțat  să folosesc bretelele de acces și o parte a centurii de ocolire pentru a avea acces în/din oraș.  Datorită acestui fapt, folosind centura de ocolire și bretelele de acces, deoarece nu am altă posibilitate de acces , fiindcă centura în integralitatea ei nu a fost amenajată cu trotuare sau cu piste de biciclete, sunt nevoit ca atunci când mă deplasez pietonal sau cu mijloace nemotorizate să folosesc partea carosabilă a centurii de ocolire, punându-mă în pericol de accidentare  atât pe mine cât și pe ceilalți participanți la trafic, pe lângă distanța considerabilă pe care sunt forțat să o parcurg.

Consider că prin amplasarea blocurilor de beton în condițiile enumerate mai sus îmi este prejudiciat dreptul la liberă circulație și în condiții de siguranță.

Prin urmare, solicit tragerea la răspundere penala a făptuitorului. În probațiune, solicit audierea subsemnatului, audierea martorilor indicați în subsolul prezentei plângeri penale dar și identificarea și audierea celorlalte persoane prezente la săvârșirea infracțiunii”.


CITEȘTE ȘI:

4 comentarii

  1. Anonim Răspunde

    Foarte bine trebuie implicate toate autoritățile și Disciplina în construcții civile trebuie informata .

    • Io Răspunde

      Dupa ce ca nu avem procurori le mai si dam de lucru cu mizerii.
      Numa in romania ne mai loveste trenu.

  2. cizmaru Răspunde

    Io procurori trebuia sase sezeze de multtoti trebuiau sa fie arestati nu sa astepte sesizare

  3. cizmaru Răspunde

    acea trecere nu era provizorie si nu aveau dretul de a inchide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.