Ultima actualizare: azi, 18:02

Locale

FOTO. S-a deschis o nouă arteră pentru controlul camioanelor în vama Petea

În cursul zilei de astăzi, 6 iulie 2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea (judeţul Satu Mare), a avut loc o întrevedere a inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, comisar șef de poliţie Ivașcu Victor Ștefan, cu inspectorul general al Poliției Ungare, general-locotenent de poliție dr. Janos Balogh. Principalul punct al întâlnirii a constat în operaționalizarea a unei noi artere destinată controlului autocamioanelor, pe sensul de ieşire din ţară. Aceasta s-ar adăuga arterei deja existentă în punct.

În ultimii ani, valorile de trafic au crescut semnificativ în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, atât la autovehicule, cât – mai ales – la autocamioane. La volumul foarte ridicat de automarfare prezente pe sensul de ieşire din România, de cele mai multe ori o arteră de control era insuficientă, ceea ce ducea la creşterea timpilor de aşteptare pentru formalităţile de frontieră la ieşirea din ţara noastră, respectiv intrarea în statul vecin – Ungaria.

Ca urmare a discuţiilor de astăzi, controlul de frontieră al automarfarelor va fi reconfigurat, urmând să fie efectuat în imediata proximitate a liniei de frontieră, astfel încât întreaga activitate din punct, pe sensul de ieşire din România să nu fie perturbată. Precizăm că, în conformitate cu acordurile în vigoare, controlul se efectuează pe teritoriul maghiar.

În cel mai scurt timp, vor fi, aşadar, disponibile, două artere de control destinate camioanelor. Poliţia de Frontieră Satu Mare a luat toate măsurile logistice şi de personal pentru a asigura operativitatea controlului de frontieră, astfel încât timpii de aşteptare pentru ieşirea din ţara noastră să fie cât mai scăzuţi. Instituţia noastră are rezerve de personal pregătit, aparatură de verificare disponibilă, precum și capacitate organizatorică pentru a gestiona întregul flux de camioane pe sensul de ieşire din România.

Totodată, pe timpul întâlnirii, a fost prezentat un echipament cu raze X utilizat la controlul de frontieră pentru identificarea migranţilor ilegali ascunși în mijloacele de transport marfă, echipament instalat în Punctul de Trecere a Frontierei Petea-Csengersima.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.